PRO 2-4 OSOBY:


150 g kešu
30 g sušených rajčat
40 g lahůdkového droždí bez sladu (bezlepkového)
70 g uzeného tofu
1 lžička sušeného česneku
1 lžíce sušené cibule
1 lžička soli (ideální je černá sůl kala namak)
1 lžička grilovacího koření
1 lžíce sójové omáčky tamari
2 lžíce rajčatové omáčky s bylinkami (např. Barilla s bazalkou)
5 g agarových vloček

POSTUP:


Kešu i rajčata namočte každé zvlášt do 250 ml vody minimálně na 5 hodin. Vodu z kešu slijte, nebudete ji potřebovat. Slijte též rajčata, ale tuto vodu uchovejte, ješte ji budete potřebovat. Tofu nakrájejte na menší kousky. Do mixéru dejte pokrájené tofu, slité kešu, rajčata (bez vody), veškeré koření – sušený česnek, sušenou cibuli, sůl, tamari, grilovací koření – lahůdkové droždí a rajčatovou omáčku. Slitou vodu po rajčatech doplňte do objemu 360 ml a nalijte do hrnce, přisypte odvážený agar a povařte asi 3 minuty. Směs v hrnci přilijte ke směsi v mixéru a vše dohromady rozmixujte. Vlijte do formy a nechte v chladu 3 hodiny zatuhnout.