Kapustové sabdží s cizrnou

Uvařte si s námi kapustové sabdží s cizrnou a dýní.
Sabdží můžete vytvořit z různých druhů sezonní zeleniny. Zkuste použít květák, kedlubnu nebo třeba mrkev.

PRO 4 OSOBY:

100 g cizrny
1 menší kapusta
¼ střední dýně hokkaidó
2 brambory
2 lžíce ghí
2 lžičky černé hořčice
2 lžičky římského kmínu
1 lžíce čerstvého zázvoru nakrájeného na tenké proužky
1 lžička kurkumy
½ lžičky černého pepře
chilli (lze vynechat)
½ lžičky soli
zázvorová štáva na dochucení

POSTUP:

Namočenou cizrnu si uvařte zvlášt v neosolené vodě doměkka. Kapustu nakrájejte na velmi tenké proužky, brambory a dýni na kostky. Rozehřejte ghí, přidejte semínka černé hořčice a římského kmínu a počkejte, až začnou praskat. Poté přisypte zázvor, po chvíli kurkumu, čerstvě namletý černý pepř, případně i chilli a za stálého míchání nechte rozvonět. Přidejte kapustu, brambory, dýni a uvařenou cizrnu s trochou cizrnového vývaru. Nechte vařit 10–15 minut do změknutí zeleniny. Podávejte s vařenou basmati rýží.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.