Kamut s oříšky a semínky

Kamut má příjemnou oříškovou chuť.
Zdroj: Vladan Krumpl
Kamut je původní druh pšenice. Obsahuje o 30–40 % více bílkovin, má vyšší obsah tuků, vitaminů a minerálů než běžná pšenice. Mnozí lidé alergičtí na běžnou pšenici nejsou alergičtí na kamut. Chutná lehce po oříškách. 

Ingredience:

200 g kamutu
rýžové mléko
špetka soli
120 g sušených švestek
120 g ořechů a semínek (lískové a vlašské ořechy, slunečnicová a dýňová semínka, mandle)
4 lžíce ghí
med podle chuti

Postup:

Kamut namočte na 12 hodin do vody. Slijte a vařte v čisté vodě 45 minut se špetkou soli v tlakovém hrnci. (Můžete jej uvařit i den předem, abyste ráno ušetřili čas.)

Uvařený kamut dejte i s nadrobno nakrájenými švestkami do rýžového mléka tak, aby byl kamut sotva ponořený. Odkryté nechte na mírném ohni 10 minut vařit. Míchat nemusíte, ale v případě potřeby dolijte rýžové mléko, aby nebyl kamut nasuchu. Na závěr přidejte ghí.

Na pánvičce nasucho opražte oříšky a semínka. Kamut servírujte v misce, posypejte semínky a oslaďte medem.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.