Jak svačinu správně poskládat?

1734228980
Správné složení je základ. Každá svačina by měla obsahovat všechny základní makroživiny – sacharidy, bílkoviny a tuky.

Sacharidy většinou bývají největším zdrojem energie pro veškerou naši činnost. Vybírejte si ovšem komplexní sacharidy, které se v trávicím traktu pomaleji štěpí, a tudíž vás zasytí na delší dobu. Vhodnou variantou jsou všechny druhy celozrnných obilovin. Mohou to být různé druhy neochucených vloček (ovesné, ječné, amarantové, žitné nebo pohankové), celozrnné pečivo nebo komplexní sacharidy ve formě jahelné, pohankové či ovesné kaše (ne instantní). Komplexní sacharidy osahují také luštěniny. Jednoduché sacharidy ve formě čerstvého, sušeného (neslazeného a nesířeného) ovoce můžete do snídaně také zařadit, ale vždy v kombinaci s bílkovinou (např. bílým jogurtem) nebo vhodným tukem (ořechy nebo troškou másla). Pokud si dáte samotné jablko, budete mít za chvíli zase hlad. Doplňte ho malou porcí oříšků nebo trochou tvarohu či jogurtu.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.