Jáhly s lesním ovocem

Jáhly lze doplnit třeba pudinkem a lesním ovocem.
Zdroj: Vladan Krumpl
O zdraví prospěšných výhodách jáhel věděli už naši předkové. Tradiční staročeský jídelníček se bez jáhel neobešel. Lze je připravit jak naslano, tak i nasladko. Lidskému organismu doplní dostatek vitaminů B1 a B2, železa, hořčíku či draslíku. Vyzkoušejte sladký recept s pudinkem a lesním ovocem.

Ingredience:

200 g jáhel
500 ml rýžového mléka
2 lžíce másla
1 lžička kůry z bio citronu
200 ml mléka
1 vanilkový pudink
250 g lesních plodů (borůvky, ostružiny, maliny)
med nebo javorový sirup
máta na ozdobu

Postup:

Jáhly dvakrát spařte horkou vodou a properte. K jáhlám přidejte rýžové mléko, špetku soli a vařte na mírném ohni pod pokličkou 15 minut, dokud se voda nevsákne. Nemíchejte!

Do teplých jáhel vmíchejte máslo a nastrouhanou citronovou kůru.

Mléko dejte vařit do kastrůlku, v troše mléka stranou rozmíchejte pudink a přimíchejte do mléka chvíli předtím, než se začne vařit. Minutu povařte, odstavte z plotny a přihoďte ovoce.

Jáhly polévejte pudinkem. Servírujte ozdobené lístky máty, polité medem nebo javorovým sirupem.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.