Ingredience:

200 g jáhel
500 ml rýžového mléka
2 lžíce másla
1 lžička kůry z bio citronu
200 ml mléka
1 vanilkový pudink
250 g lesních plodů (borůvky, ostružiny, maliny)
med nebo javorový sirup
máta na ozdobu

Postup:

Jáhly dvakrát spařte horkou vodou a properte. K jáhlám přidejte rýžové mléko, špetku soli a vařte na mírném ohni pod pokličkou 15 minut, dokud se voda nevsákne. Nemíchejte!

Do teplých jáhel vmíchejte máslo a nastrouhanou citronovou kůru.

Mléko dejte vařit do kastrůlku, v troše mléka stranou rozmíchejte pudink a přimíchejte do mléka chvíli předtím, než se začne vařit. Minutu povařte, odstavte z plotny a přihoďte ovoce.

Jáhly polévejte pudinkem. Servírujte ozdobené lístky máty, polité medem nebo javorovým sirupem.