Hruškovo-jablečný kompot

Hruškovo-jablečný kompot s kuzu škrobem je skvělou volbou pro zdravý dezert.
Zdroj: Vladan Krumpl
Připravte si jako zdravý dezert hruškovo-jablečný kompot zahuštěný kuzu škrobem. Kuzu je prášek z drceného sušeného kořene vinné révy, která roste především v jižním Japonsku a Číně. Podle tradiční čínské medicíny posiluje nervový systém a detoxikuje. V makrobiotické kuchyni se používá k zahuštování polévek, omáček a pudinku.

PRO 2 OSOBY:

2 jablka
2 hrušky
400 ml vody (nebo jablečného či hruškového moštu)
2 čajové lžicky kuzu škrobu
mořská sůl
ovocný koncentrát (pokud použijete mošt, tak není nutný)

POSTUP:


Jablka a hrušky oloupejte, nakrájejte na středně velké kostky a vařte přibližně 3–5 minut (ne déle, pokud nechcete mít pyré) se špetkou soli. Díky soli je kompot sladší a zároveň se tím vyrovná jin energie ovoce. Mezitím si v trošce studené vody rozmíchejte kuzu a za stálého míchání ho přilijte do kompotu a ještě 1–2 minuty povařte. Kompot si můžete uvařit, i když nemáte doma kuzu, ale nezapomeňte do něj přidat špetku soli! Jezte teplé.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.