Ingredience:

300g bílého řeckého jogurtu
150g mraženého ovoce (borůvky, ostružiny, maliny, rybíz…)
1 lžíce tekutého medu
šťáva z 1/2 pomeranče
hrst kokosových lupínků
hrst jemně drcených vloček
1 polévková lžíce třtinového cukru

Postup:

Do misky si dejte jogurt, ovoce, med a pomerančovou šťávu. Vše pečlivě spojte a ochutnejte, zda není třeba jogurt pře zamrazením osladit.

Rozpalte si pánev a vsypte na ni hrst kokosových lupínků s vločkami, přičemž obojí posypte třtinovým cukrem. Smažte dozlatova, poté vypněte a nechte vychladnout.

Plňte nanuková tvořítka a navrch “pocukrujte” kokosovo-vločkovou směsí pro ozvláštnění. Vložte do mrazáku a nechte alespoň do druhého dne pořádně ztuhnout.