Cuketové lasagne

Zkuste zdravé a vynikající lasagne, kde je těstovina nahrazena cuketou.
Zdroj: Elena Veselova / Shutterstock.com
Máte doma cuketu a přemýšlíte, jak ji netradičně použít v kuchyni? Zkuste zdravé a vynikající lasagne, kde je těstovina nahrazena právě cuketou. Určitě nebudete litovat. Pokrm je sytý, vynikající, plný zeleniny a kvalitních surovin. A na rozdíl od klasických lasagní jej daleko rychleji strávíte!

Ingredience:

2 velké cukety
1 cibule, najemno nakrájená
3 stroužky česneku, nasekané
500g mletého krůtího masa
1 konzerva krájených rajčat
1 bobkový list
1 lžička sušené bazalky nebo hrst čerstvé
100g strouhaného parmazánu
1 lžička sušeného oregana, nebo několik stonků čerstvého
1 mozzarella, nakrájená na plátky
sůl dle chuti

Postup:

Cukety si nakrájíme na tenké plátky (cca 0,5 - 1cm), rozložíme a lehce posolíme, aby pustily vodu. Necháme zhruba čtvrt hodiny vypotit, poté vodu setřeme kuchyňskou utěrkou.

Na olivovém oleji zpěníme cibulku, vložíme maso a necháme zatáhnout. Pečlivě mícháme, aby se rovnoměrně opeklo. Dále vsypeme česnek, zalijeme konzervou rajčat, přidáme bobkový list, oregano, osolíme a vaříme aspoň 45 minut na mírném plamenu za občasného míchání. Na konci nezapomeneme vyndat bobkový list.

Rozpálíme si troubu na 200 stupňů a připravíme si zapékací misku. Na její dno nandáme vrstvu masové směsi, lístky bazalky, poklademe jednou vrstvou plátky cuket a zasypeme parmezánem. Tento postup opakujeme zhruba 3x nebo tolikrát, dokud nám vychází směs, zelenina a sýr. Na poslední vrstvu přidáme na plátky nakrájenou mozzarellu, parmezán a oregano s mozzarellou.

Pečeme zhruba čtvrt hodiny nebo tak dlouho, dokud nám nezezlátne sýr na povrchu. Podáváme ještě teplé, ideálně se zeleninovým salátem.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.