Chřestový quiche

Slaný koláč quiche je skvělou volbou pro rychlou večeři. Připravte si jej třeba z chřestu.
Zdroj: Iryna Melnyk / Shutterstock
Snadný, chutný, voňavý. Vynikající je jak teplý, tak i studený. O čem je řeč? O slaném koláči s chřestem, který vám vytrhne trn z paty, když nevíte co vařit a rádi byste jídlo z ‚jednoho pekáče‘. Vůně při pečení přiláká pozornost nejednoho hladového žaludku! Úspěch zaručen.

Ingredience:

500 g listového těsta
100 g kvalitní šunky, pokrájené na kostičky
4 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená nadrobno
1 svazek zeleného chřestu
350 ml smetany ke šlehání
3 vejce
150 g strouhaného parmazánu
sůl a pepř dle chuti

Postup:

Troubu předehřejte na 200 stupňů. Těstem vyložte kulatou nebo obdélníkovou či čtvercovou koláčovou formu, propíchejte vidličkou, vysypte fazolemi a vložte na 12 minut do trouby. Poté vyndejte a nechte vychladnout.

Na troše olivového oleje osmahněte šunku, aby chytla barvu, poté ji odložte stranou do misky. Přidejte olivový olej a zpěňte na něm cibulku. Chřest omyjte a zbavte ho dřevnatých konců, pokrájejte ještě na poloviny. K cibuli vložte šunku a chřest a přilijte polovinu smetany. Chvíli poduste a nechte odstát a vychladnout.

V misce vyšlehejte vejce se zbytkem smetany a sýrem. Přidejte sůl a pepř dle chuti.

Na vychladlé listové těsto dejte chřest se šunkou a cibulkou a zalijte směsí s vejci. Pečte na 180 stupňů asi 35 minut. Quiche podávejte ještě teplý, případně jej vychladlý zabalte do košíku a vyrazte na piknik!

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.