Celozrnný velikonoční mazanec

Upečte si na velikonoce zdravější verzi mazance ze špaldové mouky.
Velikonoce bez mazance? To si snad ani nejde představit. Sladké pečivo kulatého tvaru posypané mandlemi a plněné rozinkami si vychutnáváme k snídani, nebo ke kávě téměř už od 15 století! Připravte si jeho zdravější, celozrnnou verzi, která vás ohromí svou jednoduchostí.

Ingredience:

500g celozrnné špaldové mouky
špetka soli
4 polévkové lžíce tekutého, nejlépe domácího medu
hrst vlašských ořechů, vyloupaných
1 čajová lžička skořice
1 čajová lžička sody
500ml podmáslí
50g povoleného másla na pokojovou teplotu
hrst hrozinek
plátky mandlí na ozdobení

Postup:

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.