Bulgur se zeleninou, restovaný tempeh

Bulgur se zeleninou a tempehem je skvělou volbou pro zdravou večeři.
Zdroj: Vladan Krumpl
Hledáte variantu na zdravou vegetariánskou večeři? Připravte si podle našeho receptu bulgur se zeleninou a restovaným tempehem. Tempeh je díky svým výživovým hodnotám výbornou náhražkou masa. Obsahuje vysoký podíl bílkovin a vlákniny a je bohatý na minerály jako vápník, železo nebo hořčík. 

Ingredience:

300 g bulguru
600 ml zeleninového vývaru
½ lžičky kurkumy
sůl
4 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 balení uzeného tempehu
½ chilli papričky
1 červená paprika
1 cuketa
10 cherry rajčat
šťáva z ½ citronu
pražené mandle
1 hrst koriandru

Postup:

Bulgur uvařte ve vývaru s kurkumou a trochou soli.

Na pánvi rozehřejte olivový olej, osmahněte na něm cibuli nakrájenou na tenké půlměsíce, podrcený česnek a nasekanou chilli papričku. Přidejte tempeh nakrájený na kostičky, papriku nakrájenou na proužky, cuketu, cherry rajčata a šťávu z citronu. Osolte a opékejte asi 10 minut.

Vedle na suché pánvi opražte mandle. Smíchejte je s bulgurem a restovanou zeleninou. Ozdobte koriandrem.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.