Bramborový salát od sousedů z Rakouska

Bramborový salát od sousedů z Rakouska
Vánoční tradice spojené s přípravou osvědčených pokrmů sice milujete, ale říkáte si, že letos by to chtělo alespoň drobnou obměnu? Pak vyzkoušejte pravý vídeňský bramborový salát, který v sobě nebude mít tolik opěvovanou a zároveň zatracovanou majonézu a díky tomu bude lehčí a zdravější.

Kde vznikl bramborový salát?

To už samozřejmě jako u většiny časem prověřených tradičních pokrmů není známo. Každopádně lze vysledovat několik stop vedoucích k nejmenovanému francouzskému kuchtíkovi zaměstnanému na moskevském dvoře počátkem 20. století. Teprve v jeho první polovině se smažený kapr s bramborovým salátem dostal i do povědomí českých hospodyněk. Tradice je to tedy veskrze mladá. Přesto však již v té době obsahoval bramborový salát hojnou porci majonézy, ovšem na úkor kořenové zeleniny. Ta ale chybí i v bramborovém salátu na vídeňský způsob. Pojďme ho tedy vyzkoušet.

Co budete potřebovat?

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.