Batátová buchta s chia

Batáty pomáhají snižovat cholesterol a chia semínka vám dodají pozitivní energii.
Buchta se hodí i naslano jako příloha. Není v ní žádný cukr a její sladkost můžete regulovat množstvím přidaných sušených meruněk (nebo jiného sušeného ovoce).

PRO 8 OSOB:


2 větší batáty
150–200 g sušených meruněk (nesířených)
250 ml kokosového mléka Aroy-D bez chemie
100 ml za studena lisovaného oleje (slunečnicového či řepkového)
200 g kukuřičné mouky
50 g sekaných mandlí
3 lžíce chia semínek
½ lžičky soli
kokosový olej na vymazání plechu (35 × 25 cm)

POSTUP:


Batáty oloupejte, pokrájejte na vetší kostky a povařte do změknutí v mírně osolené vodě či na páře. Poté slijte, nechte zchladit a rozmačkejte na kaši. Meruňky namočte asi na hodinu (nebo přes noc) do vody, přebytečnou vodu slijte a změklé meruňky rozmixujte na pyré. Pokud nemáte čas je máčet, tak je nasekejte na malé kousky a přidejte na závěr do těsta. Bude-li moc suché, případně ho doplňte trochou vody. Smíchejte batátovou kaši, meruňkové pyré, kokosové mléko a olej. Vmíchejte kukuřičnou mouku, nasekané mandle, sůl a chia. Důkladně propracujte a nechte alespoň 5 minut stát, aby chia nasála tekutinu. Pak směs nalijte na plech vymazaný kokosovým olejem a pečte 45 minut na 180 °C. Buchtu ješte můžete na závěr ozdobit čokoládou či banánem.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.