Kde se přihlásit o pomoc?

Pokud nezvládáte celou situaci a dostali jste se do opravdu závažných problémů, nebuďte na ně sami. Právě pro vás je tu portál Terapie.cz, jehož prostřednictvím budou poskytovat bezplatnou psychologickou pomoc terapeuti zapojení v projektu #hlavunadvodou. Ti budou díky příspěvkům dobrovolníků dostávat až 500 Kč za každou terapii, přičemž první sezení s klientem bude i pro ně zdarma. Každý, kdo by si jinak nemohl psychologickou pomoc dovolit, tak bude mít šanci absolvovat až 12 bezplatných sezení. To podle psychoterapeutky a spoluzakladatelky celého projektu Evy Kozákové umožní nejen krizovou intervenci, ale také dlouhodobou pomoc a podporu.

Správná pomoc v pravý čas dokáže váš život smysluplně nasměrovat. Přesvědčte se sami.

Psychologická pomoc online

Pracujete ve zdravotnictví a vracíte se každý večer domů tak pozdě, že na návštěvu psychoterapeuta už vám nezbývají síly? Pak právě pro vás je tu možnost online psychoterapie Hedepy, která vám pomůže nabrat síly a vytrvat v boji se zákeřnou nemocí. Ke kontaktu s psychologem vám bude stačit Skype, Zoom či jakýkoli komunikační program, na kterém se domluvíte. Není potřeba nic instalovat, vše obsloužíte pouze ze svého prohlížeče. Výhodou je kromě flexibility i to, že se nemusíte omezovat na psychoterapeuta z místa svého bydliště. Bude-li vám vyhovovat psycholog z druhého konce republiky, můžete s ním několikrát týdně probírat své strachy a obavy. Podle nejnovějších výzkumů je totiž online psychoterapie stejně účinná jako klasické sezení.

Pomoc nabízejí i další. Například Česká asociace pro psychoterapii na svých stránkách shromažďuje více než stovku terapeutů, kteří jsou ochotni pomoci nejen s vyřešením krizové situace, ale plánují dlouhodobě pracovat také s lidmi v karanténě trpícími negativními důsledky izolace. Domluvit si můžete jak klasické sezení, tak online konzultaci. V současné době přísných vládních restrikcí ale většina psychologů preferuje druhou variantu.

Daří se vám dobře? Pomozte

Pokud se vám naopak daří dobře a současnou situaci zvládáte poměrně v pohodě, můžete pomoci těm, kteří takové štěstí nemají. Jde především o zdravotníky, kteří každý den čelí náporu nemocných, osoby s nedostatečnými příjmy a seniory. Ti jsou zase zavřeni v ústavech bez možnosti plnohodnotného setkávání se svými blízkými. Aby vaše pomoc zacílila na ty nejpotřebnější, není nutné se hned hlásit do řad dobrovolníků. Ruku k dílu lze přiložit i finančním příspěvkem ve sbírce pomáhající udržet #hlavunadvodou. A věřte tomu, že i vašich pár korun pomůže někomu, kdo by si psychologickou intervenci nemohl za normálních okolností dovolit.

Jak lépe zvládat sociální izolaci v průběhu karantény, zjistíte v tomto článku.