Cvičte s námi a obnovte rovnováhu ve svém těle

Vybrali jsme pro vás jógové ásany, které podporují krevní a lymfatický oběh, masírují trávicí orgány – žaludek, játra, slinivku, tenké a tlusté střevo, vytvářejí vnitřní teplo a podporují funkci metabolismu (náš trávicí oheň a naše spalování). Jaro je ideální doba k tomu začít pravidelně se hýbat. Budete-li cvičit poctivě, zlepšíte činnosti orgánů, trávení, imunitu a celkovou odolnost organismu. Můžete se těšit na příliv nové energie, hlubší a klidnější spánek, odbouráte stres a snížíte tak výkyvy nálad a emocí.

Co získáte

Program jarní očisty zahrnuje plán na 7 po sobě následujících dní, kdy se každý den budete věnovat jiným technikám podle videí natočených s lektorkou jógy Zuzkou Klingrovou. Tuto praxi opakujete tři týdny po sobě. Takže každé pondělí po tři týdny budete cvičit to samé. Celkem vás videa provedou očistnou kúrou trvající 21 dní.

Než začnete detoxikační program

Určete si den, kdy začnete detoxikační program. Vhodným dnem může být období po úplňku, kdy měsíc couvá a s přirozenou očistou nám může pomoci. Pro ženy může být vhodným dnem první den po skončení menstruace.

Určete si denní dobu, kdy se budete věnovat jógové praxi. Je jedno, zda to bude ráno po probuzení, během dne nebo večer. Aby mělo cvičení účinky, je třeba důsledné provádění pro dobu 21 dní.

Ideálně už 4–5 dní před zahájením detoxu vynechte alkohol a potraviny s obsahem rafinovaného bílého cukru. Vaše tělo se tak na detox lépe připraví.

Připravte si pomůcky na jógovou praxi. Potřebovat budete podložku, pohodlné oblečení a deku.

Každý den vaší očisty praktikujte:

  • Cvičte jednu ze sedmi jógových sestav. Začněte prvním dnem, postupujte dále až k sedmému. Po odcvičení všech sedmi dnů začněte znova od prvního dne. Sedmidenní sestavu opakujte tři týdny po sobě. Poté očistný program ukončete.
  • Meditujte – naslouchejte svému dechu a vnímejte jej podle lekce Meditace, kterou najdete v 1. dni programu. Inspirovat se můžete i v článku Meditace a dechová cvičení vhodná pro jarní období

Pro lepší účinek detoxu jezte třikrát denně odlehčenou detoxikační stravu. Vynechte bílý cukr a alkohol. Snižte množství lepku, kávy a mléčných výrobků. Účinek detoxikační kúry se tím znásobí.