Ať už prožíváme radost, vzrušení, lásku, nebo naopak nepříjemné emoce jako strach, vztek, úzkost, které se často raději snažíme potlačit, všechny emoce zanechávají na svalech pánevního dna a ženských orgánech stopu. Nevětrané potlačené emoce se mohou projevit v podobě bolestivé menstruace, výtoků, endometriózu, cystami, myomy, rakovinou děložního čípku… a dalšími ženskými obtížemi.

Odpovědí může být hormonální jóga pro ženy, o jejímž příznivém vlivu na zdraví existují četné studie. „Hormonální jóga je především hra s tělem. Nabízí nám možnost každý den se zastavit a otočit pozornost dovnitř do sebe.

Porozumět fungování a funkcím svého těla a naučit se mu naslouchat a vyhovět by mělo být cílem každé z nás. Nikdo – žádný učitel, terapeut, doktor, nemůže vědět, jak se cítíte,“ říká lektorka hormonální jógy podle Dinah Rodrigues – Šárka Simonidesová. Její praxí prošlo přes 8000 žen.

Loni vydala knihu Jóga pro holky ze Západu, v níž laskavě provází čtenářky ženskou cykličností a rolí pánevního dna v životě ženy. Poslechněte si více o její cestě k ženství v podcastu.