Jídlo podle ájurvédy: Připravte se na zimu

Premium
Zdroj: Kondice.cz
Naše schopnost trávit potravu je podle ájurvédy stejně důležitá jako to, co vkládáme do úst. Přizvěte do hry dary přírody, nešetřete voňavým kořením. Nastartujte trávení, posílíte imunitu a trpět hlady přitom rozhodně nebudete.
Agní – ájurvédské označení pro schopnost trávení – je nezbytnou podmínkou pro výstavbu tkání z živin. Z nestrávené potravy se tělo nejen nevyživí, ale zbytky jídla ho zatíží a oslabí jeho imunitu. Trávicí oheň agní tak určuje nejen míru naší energie, vyzařování a síly, ale i zdraví a délku života. Dobře fungující agní se ohlásí dvakrát až třikrát denně zdravým hladem a pravidelným trávením. Když nedržíme správně půst nebo detoxikační kúru, má agní tendenci se utlumit.
