Jak podpoří chandra namaskar vaše tělo a mysl?

1. PODPORA SPRÁVNÉHO DRŽENÍ TĚLA A CELKOVÉ STABILITY

Sestava chandra namaskar je série ásan prověřující vaši stabilitu. Jedná se o polohy těla ve stoji, ve kterých balancujete na jedné noze, přenášíte váhu a protahujete tělo. Všechny tyto pozice vyžadují plnou pozornost směrem ke správnému ukotvení chodidel, pružnost v kolenou, stabilizaci pánve, zpevnění středu těla (tzv. uddijána mudru) a správné držení lopatek. Pokud v pozicích držíte správnou techniku, velmi intenzivně posilujete hluboký stabilizační systém páteře a ukotvujete správné a fyziologické držení těla.

2. UVOLNĚNÍ PÁTEŘE A PODPORA UZDRAVOVÁNÍ ZEVNITŘ

Jednotlivé pozice jsou řazeny tak, aby fyziologicky protáhly páteř takovým způsobem, který podpoří proudění energie, prány, celým organismem. Díky tomuto energetickému otevření dochází k harmonizaci organismu, nastolení homeostázy, vnitřnímu uzdravení a hojení tam, kde je potřeba.

3. PROTAŽENÍ SVALSTVA CELÉHO TĚLA

Vedle uvolnění kloubů a páteře jednotlivé ásany protahují svaly nohou, paží a celého trupu. Díky celkovému protažení organismus uvolňuje nahromaděné napětí a relaxuje.

4. SEBEREFLEXE A VYROVNÁNÍ SE S NÁROČNÝMI OKAMŽIKY MINULOSTI

Každá ásana nabízí prostor pro sebereflexi určitým směrem. Celkovým záměrem cvičení pozdravu měsíci je očista mysli od nahromaděného stresu, propuštění negativních emocí spojených s prožitými výzvami a traumaty, přijetí sebe sama včetně svých pochybení… To vše se sebelaskavostí a bez trýznivé kritiky. Protože právě díky přijetí své minulosti se můžeme s důvěrou, lehkostí a radostí otevřít zítřku.

Kdy cvičit pozdrav měsíci

Tato sestava je skvělou podvečerní či večerní praxí. Právě svými zklidňujícími účinky na tělo i mysl podporuje vyrovnanost, nadhled a klidný a výživný spánek.

Mám pozdrav měsíci velmi ráda a milují ho také moji klienti. Obvykle tuto sestavu využíváme na lekcích v období úplňku, kdy kulminují očistné účinky měsíce. V tomto období snáze propouští mysl nefunkční myšlenkové vzorce, srdce bolístky a nahromaděné negativní emoce a tělo nastřádané napětí.

Pozdrav měsíci na videoportálu Kondice.cz

Pozdrav Měsíci vám přinášíme na videoportálu Kondice.cz ve formě videa doprovázeného relaxační hudbou na léčivé frekvenci 432 Hz. Součástí videa je také průvodce vaší sebereflexí. Praxe pozdravu měsíci vám zabere asi půlhodinku. A uvidíte sami, jak se bude lišit stav před a po.

Přeji vám příjemnou jógovou praxi.