Ženy hovoří o tom, že jejich orgasmy byly jiné a mnohem hlubší než doposud. Jednalo se prý o uvolňující vyvrcholení, vysoce blažený stav, kdy ztratily pojem o okolním světě. Podle Deborah Sundahl, autorky knihy Ženská ejakulace a bod G, můžeme ejakulovat všechny. Všechny na to máme „vybavení“. Jde jen o to naučit to své tělo.

Co vlastně ženskou ejakulaci způsobuje? Odpovědi se liší, protože se jedná o nedostatečně probádanou oblast ženské sexuality. Například Deborah Sundahl mluví o ženské předstojné žláze, obklopuje ústí močové trubice a je hmatatelná jako tzv. bod G skrze horní stěnu vagíny. Stimulací se žlázky a kanálky naplní tekutinou, která může být močovou trubicí vypuštěna ven (ejakulace), nebo může putovat do močového měchýře jako tzv. retrográdní ejakulace – ta později odejde při močení, aniž by si žena něčeho všimla.

Jiné zdroje zmiňují Skeneho žlázky, které mají vývody kolem ústí močové trubice, a které jsou zodpovědné za výstřiky nebo vytékání tekutiny.
Nejnovější studie pak rozlišují pojmy „squirt“ (výstřik) a „ejakulace“. Ejakulaci popisují jako výron malého množství mléčně zakalené tekutiny právě ze Skeneho žlázek, obvykle při orgasmu, zatímco „squirt“ jako vystřikování nebo vytékání už lehce znatelnějšího množství průhledné až nažloutlé tekutiny z močové trubice bez závislosti na orgasmu. Ženský ejakulát obsahuje PSA (prostatické antigeny) a další látky, které se nacházejí i v mužském ejakulátu, „squirt“ zase některé složky moči.

Pokud vás „squirt“ a mokrý orgasmus láká, tak do toho! E-shopy s erotickými pomůckami se ve snaze prodat své produkty dušují, že onen vibrátor se zahnutou špičkou zaručeně vyvolá výstřik, tak jednoduché to ale nebývá. Podle mnohých článků i instagramových průzkumů zažila spousta žen první „squirt“ se stimulátorem klitorisu (mluví se hlavně o Satisfyeru). Jiné ženy zase „stříkají“ jen s určitým partnerem, který je buď neobvykle vzrušuje, má vhodné zakřivení penisu, nebo to skvěle umí prsty. Stimulace vedoucí ke „squirtu“ může být dokonce i anální, zkrátka se nedá jednoznačně říci, že to jde jen přes zázračný bod G.

S ním je vhodné v každém případě začít a to jeho "probouzením" a stimulací, která vede ke vzniku a vytlačení tekutiny. Zpočátku je vhodné použít vlastní prsty, časem se dá horní stěna vagíny stimulovat různými hračkami nebo penisem ve správných polohách (takové polohy jsou pro každý pár jiné, záleží na anatomii vagíny a zakřivení penisu). S vibrátory nemají ženy pozitivní zkušenost, protože bod G má raději tření a tlak, než vibrace. Proto na něj nejvíce platí zahnutá skleněná dilda nebo pomůcky s výstupky.

V Česku je velký nedostatek edukačního materiálu, návod najdete na instagramovém účtu @hrackypodlekacky, anebo jsou k dispozici články a videa v angličtině. Dále budete potřebovat soukromí, pohodlí, zrcátko, lubrikační gel nebo olej a chuť zkoušet nové věci. Na začátku je důležité se seznámit s vnějšími pohlavními orgány a bodem G, pak si zmapovat celou urogenitální oblast a nebát se analyzovat své pocity. Samotný nácvik je rozdělen do dvou částí – nejprve se učíme vystřikovat bez orgasmu, později s ním.

Pracovat na vlastní sexualitě a zkoušet nové věci je základem pro to, abychom ji mohly bez zábran sdílet s někým dalším.

Zdroj:

@hrackypodlekacky