Proč jíst jáhly a na jaké způsoby je dělat?

Jáhly - skvělá potravina
Milujete zdravou výživu? Pak byste do svého jídelníčku rozhodně měli zařadit kromě čerstvé zeleniny a ovoce také tradiční obiloviny, které konzumovaly už naše babičky. Patří mezi ně pohanka, špalda, oves, ječmen, ale také jáhly, získávající se loupáním prosa.  

Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, jako takové jsou proto ideální zejména pro osoby trpící celiakií, tedy alergií na lepek. Ta se projevuje především výskytem zvracení, nevolnosti a nadýmáním po konzumaci potravin bohatých na tuto složku. V závažnějších případech se mohou vyskytnout také křeče, průjmy a závratě. Nebezpečný je zejména otok jazyka, který může vést až k udušení. Alergii na lepek zkrátka není radno podceňovat.

Co je lepek?

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.