V letních vedrech tělo ocení lehký jídelníček, pestrý a plný čerstvých plodů zeleniny a ovoce. Zařaďte zeleninové šťávy a nakupujte co nejvíce zelené listové zeleniny. Mezi jídla, která nás přirozeně ochlazují, patří okurka, saláty, vodní meloun, klíčky (zejména mungo fazolek), kysané mléčné výrobky (jogurty, kefír), pšeničné pivo, citrony a limetky. Tělo ochladí i trocha pálivého koření jako chilli papričky či zázvor, ale nepřehánějte to s nimi. Zařaďte ovoce, které právě roste – bobuloviny, melouny, třešně, meruňky.
Pondělí
Snídaně: Chia pudink s lesním ovocem
Oběd: Masové koule
Večeře: Polentová kaše s rajčaty, paprikami a tymiánem
Úterý
Snídaně: Přes noc fermentovaná kaše z ovesných vloček
Oběd: Salát z cizrny, rajčat a oliv
Večeře: Bulgur se zeleninou, restovaný tempeh
Středa
Snídaně: Miso polévka s klíčky mungo
Oběd: Linguine s cuketou a rajčaty
Večeře: Tortilla s kuřecím masem, ledovým salátem, rajčaty
Čtvrtek
Snídaně: Polentová kaše s meruňkami sypaná semínky
Oběd: Smažená rýže s kešu, mrkví a řapíkatým celerem
Večeře: Rajčatová polévka s pestem a koriandrem
Pátek
Snídaně: Kamut s oříšky a semínky
Oběd: Brambory s batátem sypané balkánským sýrem
Večeře: Salát s tuňákem a bílými fazolemi
Sobota
Snídaně: Jáhly s lesním ovocem
Oběd: Quinoový salát s rajčaty, paprikou a cuketou
Večeře: Pečený pstruh s kuskusem
Neděle
Snídaně: Instantní jahelná kaše rozmíchaná v rostlinném mléce + sezonní ovoce
Oběd: Zeleninové kari
Večeře: Cizrnový hummus