V letních vedrech tělo ocení lehký jídelníček, pestrý a plný čerstvých plodů zeleniny a ovoce. Zařaďte zeleninové šťávy a nakupujte co nejvíce zelené listové zeleniny. Mezi jídla, která nás přirozeně ochlazují, patří okurka, saláty, vodní meloun, klíčky (zejména mungo fazolek), kysané mléčné výrobky (jogurty, kefír), pšeničné pivo, citrony a limetky. Tělo ochladí i trocha pálivého koření jako chilli papričky či zázvor, ale nepřehánějte to s nimi. Zařaďte ovoce, které právě roste – bobuloviny, melouny, třešně, meruňky.

Pondělí

Snídaně: Chia pudink s lesním ovocem

Oběd: Masové koule

Večeře: Polentová kaše s rajčaty, paprikami a tymiánem

Úterý

Snídaně: Přes noc fermentovaná kaše z ovesných vloček

Oběd: Salát z cizrny, rajčat a oliv

Večeře: Bulgur se zeleninou, restovaný tempeh

Středa

Snídaně: Miso polévka s klíčky mungo

Oběd: Linguine s cuketou a rajčaty

Večeře: Tortilla s kuřecím masem, ledovým salátem, rajčaty

Čtvrtek

Snídaně: Polentová kaše s meruňkami sypaná semínky

Oběd: Smažená rýže s kešu, mrkví a řapíkatým celerem

Večeře: Rajčatová polévka s pestem a koriandrem

Pátek

Snídaně: Kamut s oříšky a semínky

Oběd: Brambory s batátem sypané balkánským sýrem

Večeře: Salát s tuňákem a bílými fazolemi

Sobota

Snídaně: Jáhly s lesním ovocem

Oběd: Quinoový salát s rajčaty, paprikou a cuketou

Večeře: Pečený pstruh s kuskusem

Neděle

Snídaně: Instantní jahelná kaše rozmíchaná v rostlinném mléce + sezonní ovoce

Oběd: Zeleninové kari

Večeře: Cizrnový hummus