Kozí mléko je sice hojně zastoupené v kosmetice, v jídelníčku už to taková sláva ale není. A proč? Spousta lidí má kozí mléko spojené s nepříliš příjemným aroma, které spíše odrazuje. Kozí mléko z kvalitních a zdravých chovů dodržujících hygienické předpisy toto pro někoho nepříjemné aroma téměř nemá. Důležitým faktem ale je, že nutriční a zdravotní přínosy konzumace kozího mléka nad jeho aroma výrazně převažují, podle řady studií je navíc kozí mléko zdravější než kravské.

V základu mají velmi podobné složení, v kozím mléce jsou však mnohem více zastoupeny aminokyseliny, které obsahují síru. Má také více vápníku, fosforu a dalších minerálních látek, vitaminu A, riboflaminu a enzymů.

Kozí mléko je mimo jiné výborné na problematickou pleť, chrání imunitu, pozitivně působí proti civilizačním chorobám, hodí se do redukčního jídelníčku a pít jej mohou i děti a alergici. A věděli jste, že je mnohem méně tučné než kravské mléko? Účinky kozího mléka na zdraví jsou dokázány staletími užívání a jsou také podloženy mnoha vědeckými studiemi.

Mezi jeho primární účinky patří:

lehká stravitelnost
příznivé účinky na imunitní systém a kloubní onemocnění
prevence nádorových onemocnění
antistresové účinky
působí blahodárně na pleť

Účinky kozího mléka na pleť:

pomáhá v boji s akné a ekzémy – podporuje hojení
zpomaluje proces stárnutí – vyhlazuje mírné vrásky
u suché a citlivé pokožky dokáže zmírnit nepříjemné pocity pnutí či svědění
zklidňuje pokožku
chrání pleť před škodlivými vlivy vnějšího prostředí