Energie

Jak jistě víte, kofein je skvělým prostředkem, jak získat energii, probrat se po ránu nebo zvýšit svou produktivitu. Nejenže kofein dodá energii k práci a probere vás, ale také vám dodá energii na trénink. Většina nápojů určených k vypití před tréninkem obsahuje právě značné množství kofeinu. Dodá tělu energii na fyzický výkon, ale také nepatrně zvyšuje vytrvalost.

Hubnutí

Kofein má také pozitivní účinky na hubnutí. Nespoléhejte se však pouze na něj. Je potřeba mít dobře nastavený jídelníček a dostatek pohybu. Kofein vám však může pomoci se spalováním. Také většina „spalovačů“ obsahuje kofein.

Nálada

Kofein zlepšuje náladu nejen díky vyplavení hormonu adrenalinu a dopaminu, ale k pocitu štěstí může pomoci také klidná a pozitivní atmosféra spojená s pitím kávy.

Zdravotní benefity kofeinu

Kofein má také řadu zdravotních benefitů – stimuluje mozek, ale také snižuje riziko cukrovky. V současné době trpí cukrovkou 300 milionů lidí na světě a kofein může být skvělou prevencí, jak tomuto onemocnění předcházet.

Dále kofein oddaluje degeneraci nervů, a je tedy prevencí proti Alzheimerově a Parkinsonově chorobě. Pravidelný příjem kofeinu rovněž chrání játra.

Antioxidant

Káva a kofein je zdrojem antioxidantů, které jsou důležité pro naše zdraví, zejména pak rovnováha mezi volnými radikály a antioxidanty. Proto je důležitý jejich výskyt v našem těle, především v dnešní době, kdy se zvyšuje míra stresu, zhoršuje se ovzduší, všude se konzumuje spoustu nezdravých a zpracovaných potravin.