Jaké pokrmy z jablek potěší vaše smysly?

jablka. Bohatství přírody plné vitamínů.
Překvapila vás štědrá úroda jablek a rádi byste je nějak zpracovali dříve, než se tento levný podzimní zdroj vitaminů zkazí? Jablečný závin už jste pekli několikrát a mošt vám doma teče z každého kouta? Vyzkoušejte méně tradiční způsoby zpracování tohoto oblíbeného ovoce, některé z nich v něm zachovají i cenné přírodní látky.

Není nic jednoduššího než jablka usušit. Křížaly z jablek se v zimě budou díky vysokému obsahu vlákniny hodit k podpoře funkce střev a také budou skvělým zdrojem vitaminů. Sušení totiž probíhá při nízkých teplotách, které všechny cenné složky tohoto ovoce nezničí. Jablka můžete sušit v sušičce nebo v troubě při otevřených dvířkách a teplotě okolo 50 °C. Velice oblíbené je také sušení jablek přímo na radiátoru. Nakrájené jablečné měsíčky stačí položit na papír nebo utěrku a i s ní vložit na topení. Ovoce bude schnout přirozeně a přitom vám krásně provoní interiér. Křížaly se výborně hodí pro doplnění jídelníčku těch, kteří chtějí zhubnout.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.