Jak chutná pravá vanilková zmrzlina

Pravá domácí vanilková zmrzlina má nenápadnou barvu slonové kosti a je plná vanilkových zrníček.
Tu nejlepší poznáte podle barvy. Čím žlutější je, tím spíš ji nechte v regále. Pravá domácí má nenápadnou barvu slonové kosti a je plná vanilkových zrníček.

Chutná domácí vanilková zmrzlina se dělá ze smetany, mléka, žloutků, cukru a vanilkových lusků, které se naříznou a vyvaří v mléčnovaječném základu. Zmrzlina má po vajíčkách lehce nažloutlý nádech a cukru je v ní právě tolik, aby sladká chuť nepřebila jemnou chuť a vůni vanilky. „Jenže tohle už většina Čechů zapomněla. Když pak ke mně přijdou, tak se diví, proč naše vanilková není žlutá, když květy vanilky přeci žluté jsou. Ale ty se zmrzlinou nemají nic společného,“ říká vyhlášený zmrzlinář Darek Hrivňák. Jestli chcete dobrou zmrzlinu, té hodně žluté se zkrátka vyhněte. Za svůj jásavý odstín většinou vděčí přidaným barvivům, jako je betakaroten nebo riboflavin.

Bez rostlinných tuků, prosím, ať je krémová!

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.