7 nejlepších olejů, které jsou ideální do zdravé kuchyně

Olivový, sezamový, sójový, arašídový a mandlový olej jsou ideální do zdravé kuchyně. Ochrání vás před vysokým cholesterolem a dalšími civilizačními chorobami.
Jsou zdrojem důležitých vitaminů a esenciálních mastných kyselin. Chrání nás tak před vysokým cholesterolem a dalšími civilizačními chorobami, takže se olejům nevyhýbejte, ani pokud jste na dietě. Denně si dejte lžičku do salátu a občas se v nich i vykoupejte.  

Olivový olej: 1 lžička každý den

Pro zdraví: Snižuje množství špatného cholesterolu, a přispívá tak k ochraně před srdečními onemocněními. Má lehce projímavé účinky a snižuje krevní tlak. „Vybírejte si panenský olej a přidávejte ho do jídla až na konec, aby neprošel teplem. Ideálně lžičku denně, ale můžete i více,“ doporučuje nutriční terapeutka ze studia Yogata Ivana Jungová.
Pro krásu: Zvláčňuje a vyživuje pokožku, vlasy i nehty. Koupel s kapkou olivového oleje pomůže suché kůži, rozehřátý olej prospěje křehkým a vysušeným nehtům. Můžete ho vetřít i do suchých konečků vlasů. Prospěje také citlivé pokožce miminek.
Tip Kondice: Zkuste si ho kápnout na pečivo místo másla a přidejte zeleninu a sýr.

Sezamový olej: 1–2 lžičky 3× týdně

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.