Plavání

Plavání je jedním z nejoblíbenějších vodních sportů, který vás bude udržovat fit. Člověk vážící 70 kg spálí plaváním prsou za jednu hodinu přibližně 680 kcal. A to i v případě, že příliš neřeší tempo. Plavání v sobě skrývá vícero benefitů. Prospívá zádům, posiluje svaly celého těla a příjemně formuje postavu. Pokud se odhodláte k intenzivnějšímu a pravidelnému plavání, zvýšíte také svou fyzičku.


TIP: Než skočíte do venkovního bazénu nebo přírodní nádrže, nezapomeňte se důkladně namazat silným a voděodolným opalovacím krémem. Předejdete tak nepříjemným spáleninám.

Paddleboarding

Paddleboarding je velmi populárním vodním sportem, a to především v posledních letech. Princip paddleboardingu spočívá v jízdě na speciálním prkně, kterému se říká paddleboard. Po vodní hladině se pohybujete díky pádlu, které můžete používat vestoje i vsedě. A co se týče kalorií, některé zdroje uvádějí, že jízdou na paddleboardu můžete spálit až 400 kcal za hodinu. Tolik někteří lidé spálí hodinovou jízdou na kole či během. Paddleboarding je navíc ohromnou zábavou, kterou si zamilují dospělí i děti.

Surfování

Surfování sice není typicky českým sportem, na druhou stranu si jej hojně užijete na dovolené u moře či oceánu. Princip surfování je jednoduchý, zkrátka stojíte na speciálním vodním prkně a sjíždíte vlny. Ačkoliv to vypadá docela snadně, surfování patří k nejnáročnějším vodním aktivitám. Vyžaduje fyzickou zdatnost, odvahu a trpělivost. Naučit se pracovat se surfem totiž není jen tak. Pokud se rozhodnete surfování vyzkoušet, pokuste se najít ve svém okolí zkušeného instruktora, který vás na první „jízdu“ připraví.