Co je to Ájurvéda?

Ajurvéda je celostní léčebný systém, který se vyvinul v Indii přibližně před 5 000 lety. Má odlišný přístup k léčení než západní medicína. Nerozlišuje mezi prevencí a léčením. Ajurvéda se především spíše, než na jednotlivé symptomy zaměřuje na dosažení a udržení rovnováhy našich životních energií. Bere v úvahu vše, co člověka ovlivňuje: životní prostředí, zdravá strava, pohyb, duševní i duchovní život. To vše pomáhá na cestě k dosažení vnitřní rovnováhy. Ajurvéda pomáhá přírodě podporováním harmonie mezi jedincem a přírodou prostřednictvím života v rovnováze podle přírodních zákonů.

Autentická Ájurvéda ve Svaté Kateřině

Odborným garantem ájurvédských programů v Resortu Svatá Kateřina je indická síť ájurvédských terapeutických zařízení Kairali s klinikami po celém světě. Kairali Ayurvedic Group dohlíží nejen na odbornost personálu, ale i na produkty, kterými jsou terapie prováděny. Oleje, byliny, čaje i koření jsou vyrobeny v jihoindické Kerale, kolébce ájurvédy, ve vlastní Kairali továrně specializované na čistě ájurvédské produkty vysoké kvality.

Resort Svatá Kateřina se tak řadí mezi největší centra ájurvédské medicíny na světě a jediné centrum autentické Ájurvédy v Čechách.

Vyškolený tým indických lékařů, terapeutů a kuchařů nabízí komplexní péči během ajurvédských programů certifikovaných indickou ájurvédskou klinikou Kairali:

  • Panchakarma
  • Ájurvéda Omlazení
  • Ajurvéda Beauty
  • Ájurvéda pro ženy
  • Ájurvéda záda bez bolesti
  • Ájurvédské hubnutí

Každý z nabízených ájurvédských programů Abhyanga, Pada Abhyanga, Shirodhara apod. obsahuje kombinaci masáží, které jsou pro daný pobyt nejvhodnější. Během masáží zažijete nejen blahodárné dotyky maséra, ale také účinky speciálních bylinných olejů, dovážených přímo z Indie. Během áurvédského pobytu se můžete těšit na 1 až 2 ájurvédské procedury s terapeuty denně, dále pak 3x denně ájurvédskou stravu od ájurvédského kuchaře, odpočinek a podle zvoleného programu také na lekce jógy, meditace, pránájámy a jóga nidry.

Odborný Ájurvédský tým

Ájurvédský tým zahrnuje tři lékaře Dr. Sanjay Das, Dr. Nimi Ragesh – Kumar a Dr. Venu Panicker Nadeesan. Každý ájurvédský pobyt zahrnuje konzultace s ájurvédským lékařem, který po posouzení zdravotního stavu upraví program přímo na míru klienta . Tým obsahuje také certifikované ájurvédské terapeuty, kteří pečují o klienty při ajurvédských terapiích.

Zažít tradiční ájurvédskou medicínu se vším všudy bez návštěvy Indie může každý, přímo v České republice. Zaujala vás nabídka garantovaných ájurvédských pobytů ve Svaté Kateřině ? Těšíme se na vás!

www.katerinaresort.cz/autenticka-ajurveda