Nevím, jak to máte vy, ale kdybych se měla přenést do světa stříbrného plátna, snila bych už v listopadu o drobné roli v italské komedii HLAVNĚ KLID. Doma se ale odehrávají spíše scénky z MR. A MRS. SMITH, akorát nechápu, proč má Brad tak nepovedeného dubléra.

Jeden z našich teenagerů se nechal inspirovat snímkem FAKJŮ PANE UČITELI, takže se musíme domluvit, který z nás, rodičů, půjde pedagogovi vysvětlit, že jsme v podstatě TAKOVÁ NORMÁLNÍ RODINKA.

Do toho se ohlásí advent a místo ODPOČÍVEJ V POKOJI se dny odvíjejí v šíleném tempu. Někde vzadu v hlavě mi běží myšlenky na ÚTĚK DO DIVOČINY. Ale moc dobře si uvědomuju, že jedna noc ve spacáku by mě v mém věku odsoudila mezi kompars velkofilmu RANHOJIČ. To by mohlo stát za úvahu jedině v případě, kdy by se mnou sdílel pokoj ANGLICKÝ PACIENT.

Realita je taková, že mě z původně plánovaného snímku KRÁSNÁ POKOJSKÁ přeobsadili do divácky úspěšného počinu PŘÍŠERKY s. r. o. A maskérky s údivem zjišťují, že jejich zásah nebude vůbec nutný.

Živím se nadějí, že se můj muž po večerech nepřipravuje na roli v hollywoodském trháku PAŘBA VE VEGAS, ale dá přednost HONBĚ ZA DIAMANTEM, který posléze najdu v úhledné krabičce pod stromečkem.

Nákup v hypermarketu je kolem 20. prosince už skoro MISSION IMPOSSIBLE. Navíc, když konečně zaparkuju auto plné jídla před domem, marně čekám, kdy se objeví OSOBNÍ STRÁŽCE, na kterého bych navěsila část přeplněných tašek. Asi jsem tenkrát neměla odmítnout účast na tréninkové přípravě pro snímek WRESTLER.

Doma je standardní PSYCHO, většina osazenstva se dožaduje jídla poté, co vydala spoustu energie na hledání vánočního cukroví. Vykřikují cosi o 12 LETECH V ŘETĚZECH a já přemýšlím nad remakem (U)MLČENÍ JEHŇÁTEK.

Přitom nemám modernizované verze vůbec ráda. A nejsem jistě sama. Třeba nové pojetí POŠŤÁK NEZVONÍ VŮBEC si obecně diváckou přízeň nezískalo. NOCI S PŘÍTELEM zase podle recenzí jednoznačně propadly zejména u rodičů dospívajících dcer.

Jsou čtyři odpoledne a s nimi STMÍVÁNÍ tak typické pro tuhle roční dobu. Zkusím stáhnout ženami tolik opěvovaný díl STAR WARS EPIZODA 23. 12. – KLONY UKLÍZÍ. Večer si pak napustím vanu, přisypu voňavou sůl a v klidu promyslím, jak se už letos konečně vykroutit z hlavní role ve snímku Štvaná zvěř a místo toho urvat vedlejší roličku v LÁSCE NEBESKÉ.