BERAN 21. 3. – 20. 4.

I když máj začíná rovnou dvěma prodlouženými víkendy, které vybízejí k rekreaci a k zábavě (pokud možno s přáteli), vy se musíte chovat rozumně. Je potřeba, abyste do 16. května využívali všech možností, které vám poskytuje Jupiter z vašeho znamení. Týká se to zejména všech šancí, které vám pomohou zvládnout pár příček na pracovním žebříčku. Bez obav dokazujte, že jste dobří a že máte na víc, než si vaše okolí myslí. Doma pak věnujte pozornost partnerovi. I když máte plné ruce práce, musí vědět, že první je u vás on!

BÝK 21. 4. – 21. 5.

Merkur, který spolu s Uranem prochází vaším znamením, vám přinese spoustu nápadů, ale také zesílí tlak na váš zdravý rozum. Než se pro něco zásadního rozhodnete, měli byste se nejdříve zamyslet a pak si vyžádat alespoň jeden den na rozmyšlenou. Vyhnete se tak situaci, kdy byste nejdříve s něčím nadšeně souhlasili a následně se rozhodli, že to odvoláte. O další témata k přemýšlení se postará Mars, který je do 20. května v Raku. Kdybyste se rozhodli, že pod jeho vlivem založíte rodinu a začnete pro ni třeba i stavět dům, udělejte to. Úkol je to náročný, ale planetární podporu máte jistou.

BLÍŽENCI 22. 5. – 21. 6.

Venuše, která je do 7. května ve vašem znamení, vám dává v lásce pravé prvomájové šance. Kdybyste se během víkendu chtěli s někým zajímavým seznámit, můžete si být jistí, že se vám to podaří. Kromě možného partnera narazíte i na lidi, z nichž si uděláte opravdu skvělé kamarády. Poněkud problematičtější budou vztahy se starší generací. Ať děláte, co děláte, rodiče a zejména prarodiče mají pocit, že byste se měli věnovat něčemu naprosto jinému. Naštěstí se jejich poznámkami nenecháte vyvést z míry. Víte, že vaše stanovisko časem pochopí a začnou ho respektovat.

RAK 22. 6. – 22. 7.

Jde o měsíc, ve kterém jste čím dál silnější a sebejistější. Zejména po 16. květnu, kdy se Jupiter přesune do Býka, s údivem zjistíte, že se vám začíná dařit přesně tam, kde jste doposud pokulhávali. Díky příznivému Merkuru se pak nebojíte své názory nejen nahlas sdělovat, ale navíc je i s náležitou energií bránit. V soukromí byste si měli dávat pozor na utajované vztahy. Vypadají sice romanticky, ale vám by do života vnesly jen zbytečné frustrace. A vztah, k němuž se z nejrůznějších důvodů nesmíte přiznat, by vám nic pozitivního nedal.

LEV 23. 7. – 22. 8.

V prvních dvou májových dekádách se věnujte řešení všech praktických záležitostí. Zvláštní pozornost věnujte těm, které jste museli kvůli nedostatku času zatím odkládat. Když se pak 20. května přesune Mars do vašeho znamení, můžete se těšit na příliv energie a na rozhodnost, kterou jste dosud postrádali. Když usoudíte, že něco opravdu chcete, dokážete pohnout celým světem tak, aby se vaše přání splnila. Uvažovat můžete i o investicích do nemovitostí. Pokud uvidíte zahradu, která se vám na první pohled zamlouvá, hned tam zatáhněte partnera. Jeho souhlas získáte rychle a bez problémů.

PANNA 23. 8. – 22. 9.

Silně obsazený partnerský sektor vás dostává do situace, kdy musíte myslet na svého partnera víc a intenzivněji než na sebe. Zprvu si sice slibujete, že to dělat nebudete a že ho necháte, aby si se vším musel poradit sám, ale stejně to nedokážete. Když uvidíte, jak nezvládá něco, co je pro vás snadné, nezaváháte a nabídnete mu pomoc. Kolem 15. května byste měli chodit na pracovní pohovory. Pomalý, a tedy velmi silný Merkur z Býka zaručí úspěch. Díky jeho energii dokážete odložit veškerý ostych a svá stanoviska vyjadřovat jasně. U někoho jiného by to bylo jednání silně netaktické, ale vám vyjde na sto procent!

VÁHY 23. 9. – 23. 10.

Jupiter, který v několika posledních měsících procházel vaším partnerským sektorem a zásadně vám usnadňoval mezilidské vztahy, zde 16. května své angažmá končí. Pokud chcete uzavřít nové smlouvy, navázat nové vztahy a ujistit se, že člověk, který vám sliboval protekci, to myslel opravdu vážně, nesmíte otálet. Velice příznivý je už první květnový den, kdy se ve vašem sektoru lásky a romantiky zastaví Pluto. S jeho pomocí se vám podaří ve vztahu odstartovat změny, po kterých jste toužili dlouho, ale zatím marně. Než se však do nich pustíte naplno, uvědomte si, že procesy, které takto odstartujete, už nezastavíte.

ŠTÍR 24. 10. – 22. 11.

Na lidi, kteří mají dojem, že vám mají právo radit, se neohlížejte. Když budete mít pocit, že to s tlakem, který na vás vyvíjejí, přehánějí, klidně jim vysvětlete, že už dlouho rozhodujete sami za sebe. Když se pak ve druhé polovině května dostane do vašeho partnerského sektoru Jupiter, který se přidá k Merkuru a který vytvoří pozitivní vztah s Venuší, můžete se plně vrhnout do práce na svém osobním životě. Věnovat byste se měli nejen partnerovi, ale i jeho a svým rodičům. Je potřeba, aby věděli, že se na vás mohou v každé situaci obrátit a být si jistí, že je na holičkách nenecháte.

STŘELEC 23. 11. – 21. 12.

Merkur, který prochází vaším sektorem zdraví a práce, má pro vás samé dobré zprávy. Pokud jste byli na lékařských testech, můžete si být jistí, že dopadnou dobře. Stejný úspěch vás čeká v práci, kde veřejně předvádíte prezentace svých nápadů. Práce jste s tím sice měli hodně, ale výsledek za to opravdu stojí! V poslední květnové dekádě, kdy se Mars dostává do Lva, se těšte na nebývalý příliv energie. Kdyby vás napadlo, že byste měli zkusit třeba uběhnout maraton, začněte o tom uvažovat. Měli byste si však uvědomit, že jde o aktivitu, na kterou musíte nejdříve pořádně trénovat. Na jaře to už nestihnete, ale na podzim všechno doženete!

KOZOROH 22. 12. – 20. 1.

Je potřeba, abyste na lidi kolem sebe působili pozitivně. Zejména v druhé a třetí dekádě, kdy je na vaší straně nejen Merkur a později i Jupiter, ale především Venuše ve vašem partnerském sektoru, musíte dodávat odvahy těm, kteří ji ztrácejí a navíc si myslí, že na ně štěstí zapomnělo. Když jim na příkladech z vlastního života vysvětlíte, že jde o přechodné období, které pomine a po němž se znovu objeví sluníčko, bude to skvělé. Kolem 18. května si dávejte při sportu pozor na zbytečné riziko. Pokud nemáte helmu, nesedejte na kolo ani se nepouštějte na lezeckou stěnu!

VODNÁŘ 21. 1. – 20. 2.

Jde o měsíc, kdy byste si klidně a bez výčitek svědomí měli dopřát klid a pohodu. Kdyby to jen trochu šlo, měli byste se věnovat spíše fyzické než psychické práci. Je nejvyšší čas, abyste si uvědomili, že vaše duševní pohoda a vyrovnanost je důležitá nejen pro vás, ale i pro celou vaši rodinu. V poslední květnové dekádě, kdy se Jupiter přesune do vašeho sektoru rodiny, se věnujte úvahám, které se týkají majetkových záležitostí. Když partner přijde s tím, že byste si měli vzít hypotéku, nebo alespoň překlenovací úvěr, nemějte strach. Když si celou záležitost pečlivě propočítáte, rozumně usoudíte, že jde o riziko, které se dá zvládnout.

RYBY 21. 2. – 20. 3.

Do 20. května se věnujte v první řadě partnerovi nebo rodině. Kdyby se vám podařilo, a vy jste vymysleli něco, co by vás všechny bavilo a čemu byste se spolu mohli věnovat, bylo by to skvělé. Následně můžete využít vliv Jupiteru, který prochází vaším sektorem komunikace. S jeho pomocí můžete žádat o dotace, ale zároveň si se svými dlužníky promluvit tak, aby pochopili, že pro ně bude lepší, když vám to, co si půjčili, co nejrychleji vrátí. Po celý měsíc pak uvažujte o nákupu auta, které by bylo jen vaše. Zásadně by vám to pomohlo při shánění nového a daleko lépe placeného místa.

Zdroj:

  • Autorský článek
  • Autorka je astroložka ve společnosti astrologie JaGa