Pluto na ni tlačí, aby ukázala svoji pravou podstatu a projevila pocity, čímž se očistí od všech nánosů, které na sebe nabalila, i když očista může být spojena s velkou bolestí, porodní, až smrtící. Saturn jí nedovolí, aby se vzdala zodpovědnosti a hledala viníka. Touto zatěžkávací zkouškou bude muset projít sama, ukázat svoji pravdu, aby poznala, kým je.

Pokud je Slunce, mužský princip, sebestředný a odmítá zodpovědnost za pocity, které na Lunu projektuje, obviní ji ze svého nepřijetí. Osočí ženský princip, že mu dává málo péče, lásky a nestará se, proto se on cítí nemilovaně, neuznaně, neoslnivě, nedůležitě a není obdivován. Luna bude prověřována, bude se cítit manipulována a tlačena, aby předložila důkaz lásky. Ego potřebuje důkaz, vynucuje si sebepřijetí, ale láska se nedá dokázat ani vynutit. Křikem, vztekáním, obviňováním a nenávistným chováním si lásku druhých nezískáme. Pravá láska city nezraňuje.

Při úplňku projde zatěžkávací zkouškou i milenecký pár. Milenka Venuše se nachází kousek od milence Marse, i když každý v jiném znamení, proto má každý jinou energii. Venuše v Panně je skromná a touží po čisté, dokonalé a věrné lásce, zatímco Mars ve znamení Lva je oslňující, plný síly, chce obdiv a touží po vášni a erotice. Jupiter v Rybách, který je v nepříznivém aspektu, přináší hojnost a ukazuje, že můžeme mít všechno, ochutnat všechny sladkosti života, zažívat rozkoš, stačí si jen ukázat. Zejména Mars ve Lvu takové nabídce nerad odolává. Chce dobývat, je lačný a může být okouzlen, opojen a omámen vším, co může získat. Zároveň Černá Luna v Blížencích našeptává, že stačí nabídku využít. Testuje, zda odoláme pokušení a chtíči. Je strážkyní rovnováhy, a pokud Mars s Venuší nejsou v harmonii, pak našeptávání Černé Luny někdo lehce podlehne. Pokud jsme závislí na pocitu zamilovanosti, jenž je krátkodobý, s lehkostí půjdeme z náruče do náruče, stejně jako sáhneme po alkoholu anebo jiných návykových látkách, které nás dokáží omámit a krátkodobě nám nasadit růžové brýle.

Ve vnějším světě před těmito energiemi neutečeme, ale můžeme si vymezit prostor, určit si hranice a stát se pozorovateli. Vnímejme svůj vnitřní svět, všechny své pocity a emoce. Nereagujme, jen je nechme projít. I když mohou být bolestivé, dostáváme se ke své pravé podstatě, vyspíváme a stáváme se zodpovědní za svůj život. Pokud nám pocity a emoce nedovolí v klidu je pozorovat, dají se vysportovat, vychodit, vytancovat anebo meditační hudbou zklidnit. Dělejme to, co nám dělá dobře, ale přemýšlejme, s kým svoji energii sdílíme a energeticky se spojujeme, abychom později nelitovali, s kým jsme se zapletli.