Střeží si tajemství

Štíři mají pověst extrémních tajnůstkářů. Svůj soukromý život střeží pěkně pod pokličkou a dvakrát si rozmyslí, než se někomu svěří. Na první dojem tak můžou působit odtažitě. Není lehké dostat se jim pod kůži, to se povede jen tomu, kdo se Štírem naváže skutečně důvěrný vztah. Štír si potřebuje ověřit, komu smí věřit. Dnešní kultura, která je přímo posedlá sdílením všeho možného na sociální sítě, to není nic pro ně.


Poslouchají vnitřní hlas

Říídí se svými emocemi. Ne rozum, ale jejich pocity jsou to, co jim udává v životě směr, a je to právě intuice, podle níž se rozhodují. Ačkoliv emoce přímo ovládají jejich život, dokážou je dobře skrývat před světem, málokdo tak pozná, co uvnitř skutečně prožívají. Na veřejnosti nasazují pokerovou tvář, a i když jsou zrovna v nelehké situaci, raději předstírají, že se nic neděje.


Jsou oddaní

Je to stabilní znamení, které nemá rádo změny. Nesnažte se je proto překvapit nečekanými plány na víkend, mnohem více Štíři ocení, když se s nimi předem domluvíte na všech detailech, a ty pak dodržíte. Partneři ve znamení Štíra se vyzačují oddaností a věrností, neradi chodí ze vztahu do vztahu a vždycky si zapamatují vaše narozeniny i výročí. Na dovolenou s vámi budou rádi jezdit stále na jedno oblíbené místo.


Jdou si tvrdě za svým

Vládne jim Mars – planeta akce, síly a pohybu. Díky tomu jsou Štíři odhodlaní bojovat za své cíle, i když jim někdo jiný háže klacky pod nohy. Aby dosáhli toho, co chtějí, jsou Štíři schopni podstoupit téměř jakékoliv překážky. Hlavně neprohrát! Ať už svádí potencionálního milence, nebo řeší hádku na pracovišti – pravděpodobně se jim podaří odejít s nálepkou vítěze.


Jejich slova můžou ublížit

Mají temný, až černý smysl pro humor, který bývá leckdy nepochopen ostatními. Ve společnosti můžou mít i kousavé připomínky a jejich komentáře se umí zařezat přímo do kůže – nejsou tak pro slabé povahy! Jejich sarkasmus a navážení se do ostatních může často překračovat meze, pak je důležité nenechat si od nich urážky líbit a upozornit Štíra na to, že už přehání.


Cení si přátelství

Štíři jsou ti nejúžasnější přátelé, jaké si umíte představit. Neradi mění lidi kolem sebe a tak si svých blízkých cení nade vše. Umí dobře naslouchat,jsou empatičtí, umí poradit a navíc vám vždy řeknou pravdu do očí, i když může být krutá. Neměli byste se ale za to na ně zlobit, upřímnost zkrátka patří k jejich povaze.


Fixují se

Často se stává, že se Štíři zafixují na určité lidi nebo situace a jen těžko se jich vzdávají, i když vědí, že pro ně nejsou to pravé, nebo je dokonce nějakým způsobem poškozují. Strach z neznáma může způsobit, že se budou zuby nehty držet všeho, co znají. Pokud jejich vztahu hrozí rozpad, jsou pro záchranu ochotní udělat téměř cokoliv. Klidně s vámi budou chodit na párovou terapii nebo slíbí hory doly. Vnitřní mír však přijde jen tehdy, když se naučí věřit, že co se má stát, se stane.


Na pracovišti září

V pracovním kolektivu jsou to většinou ti, kteří rozhodují za ostatní. Oceňují pracoviště, kde si jich cení pro jejich až téměř masochistickou pracovní morálku a rádi dostávají příležitost ukázat, co v nich je. I když by se mohlo zdát, že se raději zdržují ve své ochranné ulitě, nestavte je do kouta! Ať už jde o práci v umění, technologiích nebo v oblasti financí, Štíři rádi prozkoumávají neprobádaná území a vymýšlejí projekty, které není snadné shrnout u jednoho drinku. Štíři jsou extrémně motivovaní inovátoři, to se jim nedá upřít.


Štědrost jim není cizí

Vztahy jsou Štírovou komfortní zónou. Není to typ, který by věnoval pozornost jen tak někomu, pokud si ho ale získáte, odmění se vám svou pozorností. Dlouhé telefonické hovory, vaření vašich oblíbených jídel, dárky jen tak pro potěšení a pečlivá pozornost ke každé vaší potřebě jsou samozřejmostí. Štíři vám prostě udělají vše, co vám na očích vidí.

Jsou vášniví

Říká se o nich, že patří k nejlepším milencům, na které se jen tak nezapomíná. Může za to vášeň, která je provází a díky které se ze sexu se Štírem stává intenzivní zážitek bez jakýchkoliv zábran. Pozor, co se týká mileneckých vztahů, Štíři bývají velmi žárliví a majetničtí. V posteli chtějí být dominantní a mít navrch.


Zdroj: www.purewow.com