Hned na úvod zmíním, abyste tento článek nebrali tak úplně vážně. Vaši diagnózu samozřejmě jen podle datumu narození stanovit nelze (od čeho by pak byli doktoři?), na druhou stranu vztah mezi znamením zvěrokruhu a jeho předpokladem pro duševní i fyzické zdraví existuje. Pojďme si udělat krátký výlet do světa astrologie a podívat se těm znamením trochu více na zoubek.

Vodnář (20. ledna – 18. února): Zranění rukou a nohou

Vodnář je sice vzdušné znamení, ale to neznamená, že si jen tak lehce proplouvá životem. Protože je vodnář neustále v pohybu, častěji trpí na zranění rukou a nohou a sužuje ho také astma a alergie. Zkuste Vodnářům poradit, aby si ledovali končetiny nebo si dali horkou koupel s Epsonovou solí na uvolnění napjatých svalů. Pokud jako Vodnáři milujete intenzivní cvičení, zkuste provádět takové s nízkým dopadem (jako je třeba plavání, naopak nevhodný je běh) a zvažte fyzioterapii s odborníkem, který poradí, jak pečovat o vaše svaly a klouby.

Ryby (19. února – 20. března): Nachlazení

Být empatický a citlivý jako Ryba vám sice může v mnoha ohledech zlepšit život, taky z toho ale můžete onemocnět. „Oslabený imunitní systém může způsobit, že Ryby chytnou rýmu rychleji než většina ostatních znamení, protože velmi snadno absorbují energii ostatních. Ryby by se měly zaměřit na meditaci a dobrý noční spánek. To jim pomůže stát se odolnějšími vůči nemocem,“ říká astroložka Lisa Stardust. Až tedy po vás partner bude chtít, abyste večer ještě uklidili kuchyň, klidně mu řekněte, že jdete relaxovat do vany, protože imunitní systém, to je přeci jenom ošemetná záležitost, o kterou se musíme starat, no ne?


Beran (21. březen– 19. duben): Bolesti hlavy

Nejspíš jste slyšeli o Beranu, který má „horkou hlavu“. Ukázalo se, že tyhle sklony můžou být ve skutečnosti také ukazatelem zdraví. „Beran vládne hlavě," říká astroložka Lisa Stardust Bustle a dodává, že Beran může často pociťovat bolesti hlavy a migrény kvůli své horké povaze. Je prý důležité, aby se Beran častěji uvolnil, například potíráním čela vonným olejíčkem. Pokud máte sklony k bolestem hlavy a jste Beran, může to znamenat, že je čas začít se svými emocemi aktivněji pracovat.


Býk (20. dubna – 20. května): Krční nebo ušní infekce

Tvrdohlavý Býku, tohle čtení je tu pro tebe. „Býk vládne krční čakře, takže je důležité, aby Býci měli vždy poblíž sáček plný mentolových či šalvějových bonbónů, med nebo bylinkový čaj, aby mohli bojovat proti možným infekcím krku nebo uší," říká astroložka Stardust. Býčí tvrdohlavost mu může přivodit například záněty hrtanu. „Když se Býk chová obzvlášť tvrdohlavě, klidně mu řekněte, ať počítá do deseti a zhluboka dýchá. Tím se jeho hrdlo uvolní," dodává astroložka.

Blíženci (21. května – 20. června): Respirační problémy

Být multi-tasker a dělat nadprůměrné výkony - to jistě ocení šéf, ale pro Blížence to může představovat fyzické i duševní zdravotní riziko. „Blíženci mají tendenci přijímat příliš mnoho projektů, protože zkrátka mohou dělat práci dvou lidí současně," říká astroložka Lisa Stardust.

„To může vést k nadměrné aktivitě, která oslabí jejich dýchací systém, způsobí záchvaty paniky, problémy s plícemi a dokonce i nachlazení. Blíženci by se měli naučit odpočívat mezi projekty a více se o sebe starat - to rozzáří jejich zdraví."

Rak (21. června – 22. července): Problémy s trávením

Raci jsou úžasní v tom, jak jsou sehraní se svým střevem. Ale s tím mohou přijít, no, také nežádoucí střevní problémy. I když mají Raci skvělou intuici, také skrývají své obavy pod tvrdou skořápkou. Stres nahromaděný uvnitř břicha potom může vést k problémům s trávením. Je důležité, aby Rak vyjadřoval své pocity častěji, než je zvyklý. To mu pomůže mít emoce pod kontrolou. A právě emoce a zdraví trávicího traktu spolu úzce souvisí. Takže Raci, buďte otevření a klidně řekněte ostatním naplno, co si myslíte.

Lev (23. července – 22. srpna): Intenzivní emoce

„Nebojácný lev vládne srdci, což znamená, že se vyznačuje nekončící štědrostí, ale také prožívá zármutek hlubší než většina ostatních znamení, zvláště pokud je zasaženo jejich ego,“ říká astroložka Lisa Stardust. To prý může často způsobit, že se Lev cítí letargický a zažívá bušení srdce, když je vzrušený nebo v depresi. Zhluboka se nadechnout, to pomůže snížit plameny v nich samotných, soustředit se, uklidnit se a vrátit se do reality. A pokud meditace nefunguje a Lev stále pociťuje stres, který jde ruku v ruce s intenzivními emocemi, rozhodně si zaslouží oslovit terapeuta nebo psychologa.

Panna (23. 8. – 22. 9.): Vředy

Jsou to lidé pečliví, trpěliví, pracovití a mají sklony k perfekcionismu. A právě tím si paradoxně škodí. Věčné pobíhání od jedné práce k druhé může způsobit podráždění žaludku a dokonce i vředy. Bez dostatečné relaxace se Panny mohou přetáhnout, což způsobí vzplanutí střev. Takže, Panny, abyste něměly žaludeční vředy, každé jídlo jezte v klidu, beze spěchu a dostatečně si ho vychutnejte. Program v diáři si rozplánujte tak, abyste každý den měli i dostatek prostoru pro relaxaci, práce vám přeci neuteče.

Váhy (23. září – 22. října): Problémy s močovým měchýřem

Vašemu znamení vládnou ledviny a močový měchýř. Proto udržujte tyhle orgány v rovnováze. Dostatečně pijte a jako podporu užívejte brusinky a lichořeřišnici. A maminky měly pravdu, když vám radily, abyste se pořádně oblékly a netáhlo vám na záda. A jestliže se u vás objeví problémy s močovým měchýřem, nesnažte se je léčit svépomocí, raději vždycky vyhledejte odborníka.

Štír (23. října – 21. listopadu): Dehydratace

Zdravotní rizika tohoto vodního znamení se projevují přímo v jejich živlu. Jako milovníci slaných vod musí Štíři zůstat neustále hydratovaní, protože u nich snadno dochází k dehydrataci, která s sebou přináší celou řadu zdravotních problémů. Je důležité, aby Štír během dne hodně pil (tím samozřejmě nemáme na mysli alkohol). Jedině pak zůstane vyrovnaný, energický a zdravý. Takže, Štíři, myslete na to a mějte vždy při ruce lahev s vodou, amen.

Střelec (22. listopadu – 21. prosince): Záda

Ohniví Střelci mají tendenci ukládat příliš mnoho napětí do krku a zad. „Střelec, známý svou netrpělivostí, je ovládán Jupiterem a potřebuje tu a tam pořádnou masáž, aby se uvolnily toxiny a napětí," vysvětluje Lisa Stardust. Na bolavá záda pomůže také jóga, která rovná páteř a uvolňuje kyčle (zejména pozice holubího krále). Masáže mají navíc celou řadu zdravotních výhod, tak proč to nezkusit?

Kozoroh (22. 12. – 19. 1.): Problémy s kolenem

Pokud jste tvrdě pracující Kozoroh, váš typ osobnosti si na vás může vybrat daň v podobě bolesti kloubů. „Kozoroh ovládá kosti a klouby, kterým tvrdý pracovní život zrovna neprospívá. Zejména kolena můžou Kozorohy nepěkně potrápit," říká astroložka Stardust. Pečujte o svoje klouby a jestliže už se o slovo hlásí bolest, nedopusťte, aby vám vaše tvrdohlavá kozoroží povaha bránila v návštěvě lékaře.

Zdroj:

www.bustle.com