Tématem tohoto úplňku je ‚být či nebýt‘, ‚mít či nemít‘. Položme si otázky: Jaké vlastnictví je důležité? Co je opravdovým bohatstvím? Na čem lpíme a nechceme pustit? Naučíme-li se nelpět a pouštět, osvobodíme se od toho, co nás zatěžuje, transformujeme náš život a začneme plně žít. Tento úplněk vystihuje jedno staré sufijské přísloví: „Zemři dřív, než zemřeš.“

Orgány související se znamením Luny:

Býk – krk, hrtan, šíje, jícen, hlasivky, štítná žláza, mandle, 2.–7. krční obratel, ohryzek. Tyto orgány jsou dnes citlivé, proto se snažte o ně pečovat a nezatěžovat je.

Pokud vás bolí krční páteř, protáhněte se jemně s fyzioterapeutem Davidem Henebergem.

Zablokovanou krční páteř odblokujete s fyzio fitness trenérkou Lucií Ternovou.

Buďte zakořenění a uzemnění. Naslouchejte svým pocitům a emocím. Zacvičte si jógovou sestavu, která vás ukotví v těle a vrátí rozbouřeným emocím stabilitu. Najdete ji zde.

Pokud jste naopak plní emocí, které potřebujete vybít, trápí vás vztek, pocit frustrace, neklidu nebo agresivita, které vám nedají chvíli spočinout a ženou vás neustále vpřed, dejte si pořádně do těla u intenzivní lekce Hiitu s Alenou Vídeňskou, najdete ji na tomto odkazu.

Rituál na tento úplněk

Poděkujte za všechny dary, které k vám přicházejí. Tentokrát se nesoustřeďte na to, co vám ještě chybí, čeho se vám nedostává, ale poděkujte za vše, co už máte. Zdraví, hojnost jídla, příbytek, blízké lidi kolem sebe... Zapalte svíci se záměrem zvýšení hojnosti v koloběhu života pro vás i všechno živé.

Vytvořte si doma útulný koutek pro sebe. Může to být váš domácí oltář, který naplníte předměty z dovolené, z letních výletů, přidáte vonnou svíci, fotografii nebo květinu.

Opečovávejte a zvelebujte svoji domácnost. Přerovnejte ten zabordelený kout, který jste tak dlouho opomíjeli. Nalakujte si otlučenou poličku. Ušijte si polštář nebo nový ubrus.

Vyzkoušejte připravit jídlo podle nového receptu.

Zpomalte v práci, všechny povinnosti dejte na chvíli stranou a udělejte si hezkou chvíli s rodinou.

Horoskop jsme pro vás připravili ve spolupráci s astroložkou Hankou Lapáčkovou. Její astrologické náhledy můžete sledovat zde.