BERAN 21. 3. – 20. 4.

V první červnové dekádě si nechte dost času na rozjezd. S pomocí Merkura v sektoru majetku vlastního sumarizujete všechno, co se vám během posledních týdnů povedlo, a hodnotíte dopad, který to má na vaše hospodaření. Přes veškerou skromnost musíte zkonstatovat, že jste opravdu dobří. Kolem 11. června si dejte pozor na napjatý vztah Venuše a Jupitera. Pod jeho vlivem máte tendenci utrácet za něco, co nepotřebujete. Kdybyste si místo zbytečnosti objednali a zaplatili kvalitní léčebný pobyt, bude to lepší.

BÝK 21. 4. – 21. 5.

Jupiter, který se spolu s Uranem pohybuje vaším znamením, a Saturn, který vás pozitivně ovlivňuje z vašeho sektoru přátel, vám přinášejí vynikající možnosti a šance, které vedou k uskutečnění vašich snů a představ. Bez obav se můžete snažit i o to, co vám dosud zdravý rozum zakazoval jako něco, co by sice bylo krásné, ale co se alespoň zatím zrealizovat nedá. 11. června, kdy se Pluto vrací do Kozoroha, se může znovu objevit šance na zajímavou dovolenou. Když přijde, neváhejte a hned po ní sáhněte!

BLÍŽENCI 22. 5. – 21. 6.

Do 11. června, kdy se Merkur pohybuje vaším sektorem tajemství a věcí skrytých, klepy neshánějte a o to, co se děje s vašimi blízkými, se nijak aktivně nezajímejte. Není to potřeba. Veškeré novinky k vám přijdou samy. Vy jen budete jednotlivé události skládat jako kamínky z mozaiky a tiše se usmívat. Následně se do vašeho komunikačního sektoru dostane Venuše spolu s Marsem a vám zasvítí vytoužená zelená. Zejména kolem 18. června, kdy ve vašem znamení probíhá novoluní, dostanete šanci na započetí nové a neobyčejně zajímavé kapitoly svého života.

RAK 22. 6. – 22. 7.

Venuše, která je do 5. června ve vašem znamení, vám do cesty pošle lidi, kterým se musíte věnovat, i když se vám zrovna nechce. Pochopíte, že jim musíte ukázat, jak vypadají správně fungující mezilidské vztahy. Když je se způsobem, jak mají komunikovat rodiče s dětmi a rodinní příslušníci mezi sebou, neseznámíte vy, nedokáže to nikdo. Ve druhé a ve třetí červnové dekádě, kdy vaším sektorem peněz vlastních prochází Venuše spolu s Marsem, se těšte na peníze z nečekaných zdrojů. Nepřemýšlejte, zda si je zasloužíte, ale buďte rádi, že se k vám konečně dostaly.

LEV 23. 7. – 22. 8.

Zásadní pozornost byste měli věnovat Venuši. Ta se 5. června dostává do vašeho znamení, kde se hodně dlouho zdrží. Pokud jste v lásce dosud nerozhodnutí a přesně nevíte, koho si vybrat jako průvodce do dalšího života, máte dost času, abyste si to v klidu rozmysleli. Mars, který se celý měsíc ve vašem znamení nachází rovněž, vás nutí k nasazení veškerých fyzických sil, které máte k dispozici. Partner vám sice vysvětluje, že se mu vaše pokořování osobních rekordů nezamlouvá, ale vám je to jedno. Teprve ve chvíli, kdy si dokážete, že jste lepší, než jste byli vloni, jste opravdu spokojení.

PANNA 23. 8. – 22. 9.

Než se rozhodnete, že budete lidem kolem sebe velkoryse pomáhat bez ohledu na cokoli, dobře si to rozmyslete. Hrozí, že se záležitostem těch druhých budete věnovat s takovým nasazením, že zapomenete sami na sebe a na to, na co máte právo. Kolem 17. června, kdy se ve vašem partnerském sektoru otáčí Saturn, bedlivě poslouchejte svého partnera. To, že vám něco rozmlouvá, nebo dává najevo, že se mu vaše rozhodnutí vůbec nezamlouvá, by vás mělo přimět k přemýšlení. Když pochopíte, že vám miláček vaše záměry nerozmlouvá proto, že by vám je nepřál, ale proto, že vás má rád a že se o vás bojí, bude to vynikající.

VÁHY 23. 9. – 23. 10.

Zejména ve druhé polovině měsíce se kromě svých vlastních záležitostí musíte chtě nechtě začít zabývat tím, co se týká vašich kamarádů. Když vám řeknou, že vás opravdu potřebují, není to z jejich strany ani lichotka, ani přehánění, ale prosté konstatování faktů. Váš realistický styl myšlení a zdravý rozum jim pomůže zvládnout to, s čím by si sami neporadili. Když začnou řešit pracovní záležitosti, které jim už přerůstají přes hlavu, měli byste je upozornit, že mohou uvažovat i o změně zaměstnání. Nejdříve o tom nebudou chtít ani slyšet, ale velice rychle pochopí, že je to vlastně docela dobrý nápad.

ŠTÍR 24. 10. – 22. 11.

Zdravotní záležitosti lidí, kteří vás mají rádi, se vyvíjejí správným směrem. Vy jste si sice jistí, že je to tím, že respektují rady a pokyny, které jste jim v tomto směru dali, ale máte rozum a nahlas to neříkáte. Víte, že je to fakt, se kterým by se při své hrdosti jen těžko smiřovali. Velkou roli hraje i Saturn z vašeho sektoru lásky a romantiky. Když se 17. června zastaví, naprosto a od základů změní vztah, který ke svému partnerovi máte. Zatímco dosud jste měli pocit, že se na trvalé partnerství a třeba i děti moc necítíte, teď si říkáte, že by to vlastně nemuselo být špatné.

STŘELEC 23. 11. – 21. 12.

O překvapení (a dlužno říct, že většinou příjemná), se vám ve druhé polovině měsíce bude starat Pluto, který se vrátí do vašeho sektoru peněz vlastních. Veškeré finanční záležitosti, které dosud stagnovaly, se dají do pohybu. V polovině měsíce, kdy se ve vašem sektoru rodiny zastaví Saturn, čekejte zajímavé změny. Je šance na nové a velice příjemné bydlení. Když si všechno spočítáte, zjistíte, že se od vás sice vyžaduje změna ve struktuře rodinných výdajů, ale také usoudíte, že nejde o nic, co byste nezvládli. Novoluní, které 18. června probíhá ve vašem partnerském sektoru, vás ujistí, že do toho miláček půjde moc rád s vámi!

KOZOROH 22. 12. – 20. 1.

Merkur, který je do 11. června ve vašem sektoru lásky a romantiky, od základů mění váš postoj k vlastním citům. Pod jeho vlivem pochopíte, že je nejvyšší čas, abyste o tom, co k miláčkovi cítíte, začali mluvit jednoznačně a naplno. Na veškeré náznaky ve vlastním zájmu zapomeňte. Když se 11. června do vašeho znamení vrátí Pluto, získáte novou dávku sebedůvěry. Vykročili jste na cestu, na které si musíte poradit sami, ale jste si jistí, že to bez problémů zvládnete. Kolem 19. června se věnujte vytváření dlouhodobých plánů. Na tom, co vymyslíte, můžete bez obav stavět svou další budoucnost.

VODNÁŘ 21. 1. – 20. 2.

Kolem 5. června, kdy se Venuše dostává do napjatého vztahu s Plutem, se musíte chovat jako správné pevné znamení. Vsaďte na stabilitu. Veškerá rozhodnutí proveďte jen na základě vlastní logické úvahy. 18. června, kdy ve vašem sektoru lásky a romantiky probíhá novoluní, si máte šanci jasně uvědomit, co v této oblasti chcete a koho chcete do svého života natrvalo začlenit. Z druhé strany však žádnou nadšenou reakci nečekejte. Člověk, kterého jste si vybrali, si velice dobře pamatuje na vaše prohlášení o tom, že se nikdy a nikým nenecháte spoutat. Než mu vysvětlíte, že s ním je to něco jiného, bude to chvíli trvat.

RYBY 21. 2. – 20. 3.

Do 21. června, kdy Slunce prochází Blíženci, budete mít všeho až nad hlavu. Každý vám neustále vnucuje informace, o které nestojíte, a nutí vás k aktivitám, do kterých se vám nechce. Když vám ještě váš trapič začne vysvětlovat, že všechno dělá jen kvůli vašemu zdraví a proto, abyste se konečně cítili lépe, naštve vás už úplně. V práci, kde byste změny uvítali, se zase neděje nic. Kolem 17. června se navíc dostanete do situace, kdy nebude moc jasné, kdo vám šéfuje a čí příkazy máte tedy brát vážně. Když se stáhnete do pozadí a necháte všemu volný průběh, situace se rázem vyjasní.

Zdroj:

  • Autorský článek
  • Autorka je astroložka ve společnosti astrologie JaGa