„Jsi umíněný jako beran,“ říká se a tohle rčení nemá daleko od pravdy. Beran neboli skopec je první astrologické znamení zvěrokruhu pojmenované po souhvězdí Berana. Je to ohnivé znamení, ovládané planetou Mars a vyznačující se touhou po průbojnosti a potřebou prosadit se. Když si něco umane, postaví si hlavu a nic s ním nehne. I za cenu toho, že se to ostatním příčí. Zvláště muži narození ve znamení Berana nemají ve zvyku podřizovat se okolí, jedou si tak trochu na svojí vlně a rozhodně se nenechají někým komandovat. Můžou také mívat sklony k agresivitě a hněvu.

Poslouchejte tělo

Podle lunárního kalendáře působí Měsíc v Beranu především na hlavu a všechny orgány, které se na ní nachází, tedy oči, nos, uši, zuby a tak dále. Ve dnech Berana byste tedy měli tyto orgány posilovat a naopak se vyvarovat všeho, co by jim mohlo škodit. Tedy nepřetěžovat zrak celodenním zíráním do monitoru, nenamáhat hlasivky, nevystavovat se přemíře hluku a podobně. Zaměřit byste se měli taky na vlastní duševní hygienu. Jaká jsou vaše přání a tužby? Jste se svým životem spokojení nebo se vaše intuice hlásí o změnu? Pokud vám vnitřní hlas našeptává, že by něco mělo být jinak, naslouchejte mu. Víte, že Berani přímo milují výzvy a proto je během úplňku v Beranu ideální čas na nové začátky?

„Je-li úplněk v Beranu, je vhodné věnovat se novým projektům. Nebojte se i radikálnějších změn, protože šance na úspěch je velmi pravděpodobná,“ říká Petra Neomillnerová, která se věnuje magii, čarodějnictví a astrologii. Dařit se vám bude i na poli hledání nových kontaktů. „Pokud je Měsíc v Beranu, znamená to společenský úspěch. Máte velkou šanci získat nové přátele, uzavřít výhodně smlouvy, ale i vnést novou vášeń do milostných vztahů,“ říká Petra Neomillnerová. Podle ní můžete zkusit i rutuál na získání práce svých snů.Jak na to?

Rituál na získání práce snů

Připravte si papír, tužku a zelenou svíčku. Soustřeďte se jen na sebe. Napište si, jakou představu máte o své práci, co opravdu umíte. „Nelžete si do kapsy, ale ani se nepodceňujte. Pusťte si v hlavě vizualizaci vaší nové práce jako film, aby vaše touhy přešly do krevního oběhu. Své cíle si zapište na dva papíry, jeden zavřete do obálky a schovejte, druhý si vystavte na viditelném místě. Pak začněte po dobu 21 dnů na svém snu intenzivně pracovat, navazujte aktivně vztahy s užitečnými kontakty, ozvěte se na poradě, napište známým, kteří by mohli o novém místě vědět. Brzy uvidíte, že se vám otevírá brána k novým příležitostem,“ radí Petra Neomillnerová.


Když už víte, jak Měsíce v Beranu využít, je třeba si říct také, na co si dát pozor.
Beraní energie zvyšuje riziko úrazů, protože máme větší sklony k rychlým a neuváženým rozhodováním. Možné úrazy se týkají především hlavy – myslete na to při víkendové projížďce na kole a vezměte si helmu. Vyvarujte se i například trhání zubů a nepodstupujte žádné operace s výjimkou akutních.

Čím se vyznačují ženy ve znamení BERANA?

  • iniciativou, kreativitou, tvůrčím duchem
  • jsou bojovné, mají velitelské sklony
  • cílevědomé, chtějí se v životě prosadit
  • impulsivní, často dříve jednají, než myslí
  • netrpělivé
  • soutěživé, chtějí být vždy ve všem první (i ve vztazích, proto bývají skvělými milenkami)

Podle jakých rysů poznáte muže BERANA?

  • není s ním nuda, překypuje nadšením a energií (čekejte cokoliv, jen ne rande v kině)
  • dobře se orientuje v krizových situacích, umí si poradit v nesnadných situacích (skvělý parťák na cesty)
  • jde si tvrdě za svým, a to i přes překážky
  • miluje výzvy a nová dobrodružství

Zdroj:

www.svetmineralu.cz