Úplněk nastává jednou za měsíc, když sluneční paprsky plně osvětlují viditelný povrch planety Měsíce. V období úplňku má Měsíc nejsilnější vliv na Zemi, zejména na citlivost všech organismů. Přebytek energie se může projevovat neklidem a nervozitou, proto má mnoho lidí během úplňku problémy se spánkem. Někteří lidé se taky špatně soustředí, jsou náchylnější k podrážděnosti nebo na ně doléhají úzkostné stavy.

„Úplněk má na naše těla stejný vliv jako na příliv a odliv. Vzhledem k tomu, že naše těla jsou z velké části složena z vody, je snadné pochopit, že Měsíc nás přitahuje a kymácí s námi jako oceán," říká americká astroložka Athena Perrakis. Podle ní by lidé měli být opatrní na svoje emoce právě během úplňku, protože je snadné nechat se jimi strhnout. Debatu s vaším šéfem nebo partnerem o věcech, které vás štvou, je proto lepší nechat na jindy, protože za úplňku byste mohli snadněji vyřknout slova, která by vás později mohla mrzet.

Podle astroložky Perrakis má v sobě úplněk zvláštní schopnost vytáhnout z lidí jejich nejlepší i nejhorší stránky. Zkrátka si vezme vaše nejsilnější vlastnosti a posílí je. Pokud se kolem úplňku například ocitnete v hádce s Beranem, raději z ní odejděte, protože Beran je náchylný k hněvu a neudrží se.

Kromě toho, že úplněk umí zvětšit přirozené vlastnosti vašeho astrologického znamení, může také způsobit, že budete cítit věci mnohem intenzivněji. Tedy naplno prožívat radost, vášeň, ale i vztek, žárlivost. Pokud jste umělecky založení, můžete právě během úplňku pociťovat silnou inspiraci a touhu tvořit. „Jako příklad si uveďme lvy. Lidé ve znamení lva bývají velmi podnikaví, a tak vezmou energii z úplňku a vloží ji do nových nápadů. Lev může být ale za úplňku přehnaně nadšený až do té míry, že je panovačný a povyšuje se nad ostatními,“ vysvětluje americká astroložka. Supercitliví Raci a Ryby budou zase zranitelnější, Štíři, kteří jsou snad nejvíce sexuálně založení, můžou po erotice a intimitě prahnout ještě více.

Jak vytěžit z úplňku maximum pro váš prospěch?

Uberte na konzumaci špatně stravitelných pokrmů, soli a alkoholu, protože jste na maximu energie, o níž byste se připravili, navíc se účinky nevhodných potravin zesilují. Vhodné je dát si denní půst.

Naslouchejte svému tělu, svým pocitům a náladám a nesnažte se „lámat je přes koleno.“

Zásadní a důležitá rozhodnutí odložte na později – tíhnete totiž k pudovému rozhodování, které ovivňuje váš racionální úsudek.

Využijte energii k vědomému léčení, detoxikaci organismu, posílení účinků meditace. Dopřejte si saunu, vlasový zábal, vypijte šálek bylinkového čaje, zacvičte si jógu, zapalte svíčku a ponořte se na chvíli jen sami do sebe.

Zapište si své sny. Podle astrologie má úplněk vliv na vnímání snů. Živé sny vám mají sdělit něco o vašem životě. Stejně tak o pocitech vašeho podvědomí, které v bdělém stavu nevnímáte.

Vyhněte se lékařským zákrokům, očkování a operacím. Za úplňku se zhoršují nemoci, rány se nehojí a více krvácejí, záněty více hnisají.

Zdroj:

www.healthline.com

www.rd.com

www.svetmineralu.cz