Uvnitř nás se ještě bijí energie loňského roku, ale zároveň už na dveře tlučou energie nového roku 2021. Obrovská část z nás už chce vstříc dopředu novým zítřkům, vizím a nové cestě. Chceme tvořit už to nové, ale tělo a realita nás ještě zastavují. Emoce lítají jako na houpačce.

Zvýrazňuje se chaos, zmatek, napětí, tlaky a vzdor. A to jak uvnitř jednotlivce, tak ve společnosti. Tento úplněk je krizový a náročný, vyvarujte se proto jednání pod tlakem, ukvapeným a zkratkovitým rozhodnutím a činům. Pomoci nám může vědomí toho, co nás přesahuje. My nejsme naše emoce, nejsme ani naše tělo. Náš duch je věčný, stejně jako klid, kterého se můžeme dotknout pouze uvnitř sebe, když se zastavíme. Tento úplněk prověří, nakolik jsme schopni odevzdat se a vzdát se ztotožnění se svou osobností. Nakolik umíme ovládnout svoje pocity. Nejde o to je potlačit, ale být k nim bdělí, dát jim pozornost, ale nepropadat emočním dramatům.

Pokud se chceme cítit dobře, musíme udělat změny, které povedou k naší spokojenosti, anebo musíme přijmout věci takové jaké jsou, s nadhledem, tak aby se nás to nedotýkalo a nechávalo nás to klidné. Naučit se nezúčastňovat toho emočně a nedávat tak moc nad svými emocemi druhým.

Buďme pány situace.

Orgány související se znamením Luny:

  • srdce
  • aorta
  • krevní oběh
  • krevní tlak
  • srdeční puls – tyto orgány jsou dnes citlivé, proto se o ně snažte pečovat a nezatěžujte je

Udělejte krok k uzdravení svého srdce. Zastavte se a věnujte čas sami sobě.

Právě úplněk je vhodný čas na zastavení a meditaci. Dejte na chvíli vše stranou a postavte sebe na první místo. Najděte si pravidelný čas na meditaci – čas pro sebe. Začít můžete třeba podle tohoto videa

Většina z nás nevěnuje dechu pozornost. Necítíme, že dech zadržujeme, ani že stahujeme různé části hrudníku nebo břicha. Dechové techniky spolehlivě odbourávají stres a zadržované emoce. Naučte se dechovou techniku Savitri pránajáma, která harnonizuje činnost pravé a levé mozkové hemisféry a vybalancujte svoje emoce.

Zacvičte si lekci jógy na podporu čtvrté srdeční čakry.

Máte-li problém se zklidněním, jste spíše neposedný typ a jóga ani meditace zkrátka zatím není váš šálek kávy, vybijte přetlak svým emocí pomocí jakéhokoli dynamického sportu nebo klidně i chůze.

Dejte si do těla třeba při lekci HIIT pro pokročilé

A na závěr citát od britského dramatika a básníka Oscara Wilda: „Zamilovat se sám do sebe je začátek lásky na celý život.“

Horoskop jsme pro vás připravili ve spolupráci s astroložkou Hankou Lapáčkovou. Její astrologické náhledy můžete sledovat na Facebooku.