Při úplňku se Luna spojí s přísným učitelem Saturnem (přesně 12. 8. v 7:58), kdy naše emoce projdou přísnou kontrolou. Podívejme se na své emoce z nadhledu. Buďme jako rodič, který vyslyší své dítě, rozumí jeho pocitům a emocím, které právě prožívá, dokáže ho obejmout a dát mu pozornost, přijetí a lásku, kterou potřebuje. A to právě nejvíce v temných obdobích, kdy se mu nedaří a má pocit bezmoci.

Cítit a vnitřně prožívat je naše svoboda, kterou nám nikdo nemůže vzít, ale pocity a emoce jsou přenositelné, ovlivňují naše okolí a šíří se do kolektivního vědomí. Každá emoce je energie, která má určitou vibraci, proto na každém z nás záleží, jakou vibraci vyzařujeme. Čím více lidí prožívá strach, tím více je strach udržován v kolektivním vědomí. Buďme pozorovateli svých emocí, sledujme je, ale nenechme se jimi ovládat, abychom neztratili jasnost a nesnižovali své vibrace. Když nás zaplaví vztek a jsme ho plni, máme potřebu se vybít za každou cenu, stůj co stůj, což může být kontraproduktivní. Postavme se za to, co je opravdu důležité, buďme konstruktivní a udržujme jasnost, abychom se v situaci orientovali a neztráceli svůj cíl z dohledu.

Slunce s Lunou budou vytvářet neharmonický aspekt na inovátora Urana, který je stále v blízkosti bodu evoluce Severního Lunárního uzlu, a na aktivistu Marse. Přesný kvadrát vytvoří Mars se Sluncem 27. 8., kdy bude mít dohru to, co při úplňku začne, kdy se bude rozhodovat, zda to půjde po dobrém, anebo po zlém. Jsou-li svoboda a lidská práva omezovány, nic nepůjde změnit, bude to tam jiskřit a povede to ke vzpouře. Tam, kde je svoboda zachována, vše, co je oprávněné, projde a dojde ke změně.

Nebojujme s větrnými mlýny, ale sami udělejme změnu. Vystupme ze stereotypů a začněme dělat některé věci jinak. Každá změna se projeví jako efekt motýlích křídel, který říká, že něco tak malého, jako je třepetání motýlích křídel, může v konečném důsledku vyvolat tajfun třeba i někde na druhé straně zeměkoule.

Využijme kreativitu a srdečnost Venuše, která 11. 8. vstoupí do Lva a chce se ukázat ve svém plném lesku, být první dámou na jevišti a předvést se v záři reflektorů. Pokud není hamižná a vypočítavá, aby získala co nejvíce jen pro sebe, může tento úplněk ozářit laskavostí a srdečností, což jsou její dobré vlastnosti, kterými zahrne všechny zúčastněné, zvýší tak vibrace a společně s ní pocítíme plnost života. Dejme pozornost opravdovým hodnotám, jako jsou srdečnost, laskavost, vstřícnost, opravdovost a lidskost. Když budeme oslavovat pravé lidské hodnoty, každý se proslavíme a společně zažijeme slávu. Oslavujme život tancem, zpěvem, radostí a humorem. Sláva! Sláva! Sláva!