Pokud se naše malé já, ego, bojí, uzavírá se a odděluje se od druhých a společnosti, která ho může obohatit. Ego myslí jen na sebe, strachuje se o to, co má, a chrání se, aby o něco nepřišlo, nebylo odhaleno a neztratilo svoji důležitost. Žije ve strachu, který je opakem lásky. Když se otevře, začne proudit energie, dojde k výměně, propojí se s druhými a rozšíří své poznání a uvědomění, že jsme všichni stejní, a objeví své vyšší Já.

V našich srdcích je pravda, kterou poznáváme ve společnosti druhých lidí, kteří ji cítí stejně jako my a před nimiž se nebojíme vyjádřit se od srdce. Když se obklopujeme společností, která je našemu srdci blízko, jsme společně s těmito bratry a sestrami, kteří nám rozumí, silnější. Díky nim i náročné chvíle zvládáme snadněji.

Využijme laskavého propojení milenky Venuše a milence Marse, kteří se při úplňku spojují ve znamení Kozoroha a vytváří příznivý aspekt na Uran v Býku, kterému žehná Jupiter v Rybách, zatímco Saturn ve Vodnáři se spojuje neharmonicky. Laskavá Venuše a aktivní Mars, každý z nich vnáší jinou energii do společného prostoru, která je pro vztah a tvoření stejně důležitá. Díky jejich vzájemné výměně a sdílení jsou tvořiví, plodní a silní, dokáží překračovat překážky a společně zvládat těžkosti, když dávají podporu jeden druhému. I když se zdá, že se něco zaseklo a postaru to už dál nejde, láska dokáže hory přenášet. Pokud je jejich láska opravdová a oba sdílejí stejné hodnoty, stačí něco pozměnit, zvolit trochu jiný krok a vztah se upevní. V opačném případě je čas na změnu, protože jak říká finský spisovatel Mika Waltari: „Ani blízkost těl nemůže sblížit vzdálená srdce.“ Jupiter v Rybách žehná každé změně, která je ku prospěchu, rozpouští staré, smývá hranice a dává lásce nekonečnost.

My jsme ti, kdo společně tvoří a vytváří společnost. Zatímco chladná srdce nás oddělují, laskavá nás spojují. Laskavé srdce má soucit a pochopení, je tolerantní a respektuje druhé. Nepotřebuje mít pravdu za každou cenu a prosadit ji. Rádo vyslechne jiné, nechá se obohatit jejich názorem, a pokud nejsou na stejné vlně, dá jim milost a s láskou propustí, aby mohlo žít svou pravdou s těmi pravými, opravdovými lidmi, kteří to cítí stejně.

Zastavme se na chvíli, vystupme ze stereotypu a chaosu všedních dní. Dýchejme čistý vzduch a zklidněme svůj dech. Když zklidníme dech, zpomalíme mysl a můžeme sestoupit do svého srdce, ke své pravé podstatě, které cítí pravdu. Buďme trpěliví a věřme, že pravá cesta se nám v pravý čas ukáže.