Vládce Blíženců Merkur je od 10. 5. retrográdní a při své pouti zpět narazí 21. 5. na Slunce, které se ve stejný den bude přesouvat do znamení Blíženců. Můžeme si uvědomit, čím se obklopujeme, jaké je naše blízké okolí, jak smýšlíme o těch, které máme blízko sebe, a o tom, jak žijeme. V pondělí 23. 5. se pak přesune do znamení Býka a až do 3. 6. nás bude vracet zpět, abychom přehodnotili situace, pochopili souvislosti a vytvořili si správný obraz. Můžeme dodělávat resty a to, na co jsme se chystali, ale dříve se k tomu nedostali. V pondělí 13. 6. se přesune do znamení Blíženců, kde pobude zbytek června, proto naše mysl bude bystrá, vzroste naše zvídavost a touha komunikovat, učit se, získávat nové informace a poznávat.

V pondělí 23. 5. Slunce v Blížencích vytvoří harmonický aspekt s Jupiterem v Beranu. Jupiter je duchovní učitel, který nás učí, jak se odpoutat od tíhy života, spojit se s Duchem, s něčím, co nás přesahuje, a být v jednotě. Naše mysl je duální, vždy najde nějaká pro a proti, umí vše rozumově vysvětlit a obhájit, ale také dokáže zkomplikovat jednoduché záležitosti. Máme-li jasno v tom, co chceme, mysl se vyjasní a sjednotí dualitu. Jasnost nevychází z mysli, ale rodí se v srdci, které zná pravdu. Je vědecky dokázáno, že v srdci jsou stejné buňky jako v mozku, proto myšlenka, která vychází ze srdce, je jasná a přímá a letí k cíli jako šíp. Antoine de Saint-Exupéry kdysi řekl: „Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.“ A to je také důvod, proč má Bohyně spravedlnosti zavázané oči. Řiďme se moudrostí srdce, které sjednocuje rozporuplné myšlenky v mysli. Důvěřujme svému srdci a intuici, kterou k nám promlouvá Vesmír. Naciťme se na jemnohmotné energie, jež nejsou vidět, ale přináší informace, a sledujme znamení, která nám ukazují směr.

Ve středu 25. 5. přejde Mars do svého domovského znamení Berana a nastartuje nový dvouletý cyklus. Mars v Beranu je aktivní, rozhodný, chce konat, vrhat se do dobrodružství a poznávat nové věci. Vložme tuto energii do činností, které chceme dělat, do toho, co je v našich silách a možnostech, a pracujme na tom, jak změnit svůj postoj, abychom byli spokojení. Každý jsme zodpovědný za to, co děláme, ale také za to, co neděláme.

V neděli 29. 5. se Mars spojí s Jupiterem v Beranu. Mars v Beranu má spoustu energie, kterou potřebuje někam nasměrovat. Tuto energii může jen tak promrhat, zničit s ní sebe či druhé, anebo ji kultivovat a využít produktivně. Zná-li svůj cíl, kterým je poznání sebe a své božské jiskry, dostane požehnání od duchovního učitele Jupitera. Ten jeho cestu posvětí a udělí mu rady, jak ji následovat, všímat si znamení a nespouštět cíl z dohledu, i když sejde z cesty, což také slouží k jeho růstu. Kdo věří svému cíli a konání, kterým může dosáhnout i nemožné, vydává se statečně na cestu. Buďme trpěliví, odvážní a věřme, že i když něco vypadá špatně, je to proces, kterým se odstraňuje stará energie, aby mohla přijít nová.

Od 4. 6. do 23. 10. bude přísný učitel Saturn retrográdní. Zpětně budeme zvažovat, co pouštíme do svého života, komu přenecháváme zodpovědnost za svůj život, kdo vládne našemu životu a kým se necháme ovládat. Nehledejme viníky, ale uvědomme si svoji svobodu a zodpovědnost, naslouchejme sobě a upravujme si své hranice. Buďme sami k sobě upřímní a to, co říkáme, mysleme vážně. Když říkáme ne sebevědomě a sebejistě, vymezujeme si jasně hranice.

Ve čtvrtek 16. 6. se na Saturn ve Vodnáři v příznivém aspektu naváže Slunce v Blížencích. Naše myšlenky vytváří naši realitu. I v Bibli se říká, že na počátku bylo Slovo, které je vyřčenou myšlenkou. Slovo dává slovo, uvádí činnosti do pohybu, proto se děje to, co myslíme a říkáme. K tomu, jak žijeme, jsme se dostali krůček po krůčku na základě svých myšlenkových pochodů a svých nejlepších rozhodnutí. Pokud se nám něco nelíbí, z nevyhovující situace se také dokážeme svými rozhodnutími dostat. Dávejme si pozor na svá slova, kam zaměřujeme pozornost, na co myslíme a co svým myšlením posilujeme. Nehledejme chyby a nedostatky a přestaňme se soustředit na to, co nemáme a co nám chybí, ale děkujme za to, co máme, co jsme prožili a jaké drobnosti si můžeme každý den užívat. Mluvme o svých snech, o tom, co nás baví a co se nám líbí. Život je neustálá výměna energie. To, co vysíláme, se nám vrací.

V pondělí 6. 6. vytvoří Slunce harmonický aspekt s Chironem v Beranu. Pokud nevíme, kdo jsme a co chceme, ztrácíme sami sebe. Nežijeme-li svůj život, ale život podle druhých, kteří nás vychovávají a říkají nám, jak bychom měli žít a co bychom měli dělat, zraňujeme sami sebe. Mějme pro sebe pochopení a odpusťme si chyby a nevědomost, kvůli které jsme se vzdálili od sebe. Vše k něčemu slouží. I to, že nám neslouží, je důležité poznání, které nám přináší uvědomění toho, co nechceme, a odhaluje, kdo a kým jsme. Díky pochopení vlastního zranění se stáváme zraněnými léčiteli, kteří nabytým poznáním pomáhají druhým.

Ve středu 15. 6. k Chironu v Beranu dojde akční Mars. Každý z nás má zranění, se kterým se dá pracovat. Bolest nás nutí hledat možnosti, jak si od ní pomoct a vede nás k poznání, bez kterých bychom neodhalili skrytá tajemství. Buďme aktivní a hledejme, co pro sebe můžeme udělat a jak si pomoct, abychom se uzdravili. Konáním dojdeme k poznání, které nám odkryje netušené možnosti. Když zaujmeme jiný postoj a změníme pohled na své zranění, zmoudříme a vyléčíme se, i když nám jizva a vzpomínky zůstanou.

V sobotu 28. 5. Venuše vstoupí do svého domovského znamení Býka a pobude zde do 23. 6. Venuše se v Býku cítí dobře. Má-li kolem sebe prostor, kde se jí líbí, a pocit, že je o ni postaráno, je uvolněná a užívá si to, co má, své hmotné zázemí a tělo, skrze něž tvoří boží záměr. Rozhlédněme se kolem sebe a podívejme se na krásu, kterou jsme vytvořili, co vše máme, a na naše schopnosti a talenty, kterými jsme nadáni a máme k dispozici, jimiž zhmotňujeme to, co se skrývá uvnitř nás.

V neděli 12. 6. se Venuše v Býku spojí s Uranem, který se zde na rozdíl od Venuše necítí dobře. Uran chce svobodu a volnost, aby mohl létat, měl přehled a získal nadhled. Změny ho baví, protože mu přináší nové poznání. Hmota ho zatěžuje, svazuje a omezuje. Naopak Venuše nemá ráda změny, protože se bojí, že by přišla o to, co má, své jistoty, a co miluje, o hmotu, kterou vytvořila, má ráda a vyžívá se v ní. Cítí-li, že je o ni dobře postaráno, může jen tak být a užívat si všemi svými smysly, kterými hodnotí život. Dojde-li k přesycení, její smysly otupí a přestává cítit. Nic jí není hodno, nestačí jí, vše je málo, je nespokojená a chce víc, ale další požitky již přestávají dávat smysl. Uran od roku 2018 vytváří v Býku „průvan“, aby odebral zbytečnosti, to, čím jsme přesycení, osvobodil nás od toho, co nás zatěžuje, co již nedává smysl, abychom mohli znovu cítit a volně dýchat. Díky němu měníme hodnoty a hodnotový systém, aby náš život byl lehčí, svobodnější a smysluplnější. Nebojme se změn, ale tvořme novou, lepší a kvalitní budoucnost.

Ve středu 15. 6. se Venuše spojí se Severním Lunárním Uzlem v Býku. Hromadění, touha po hmotě a penězích, lpění a chtění nás zotročují. Chceme-li více a více, sloužíme hmotě a nežijeme pro to, že nás život baví. Netvoříme s láskou, ale z povinnosti. Myslíme si, že až budeme mít to či ono, budeme šťastnější a spokojenější a teprve pak si dovolíme to, co si teď bojíme dovolit. Vše vnější je pomíjivé a vždy nás uspokojí jen na chvíli. Spokojenost je pocit, který vychází z nás, když konáme s láskou. Radujeme se z činností, které děláme, vpusťme do svého života radost, dovolme si slevit ze svých povinností a užívejme si to, co máme. Přestaňme se porovnávat, soudit a hodnotit a tvořme skrze sebe laskavý svět. Láska probouzí energii, která vše rozsvěcí, přináší klid a mír na duši a dává vše do pohybu. Očima lásky se obyčejný život stává neobyčejnou krásou.

Pobývejme na čerstvém vzduchu, zklidňujme mysl hlubokými nádechy a výdechy a zastavme svého vnitřního kritika pozitivními afirmacemi. Posilujme jasné myšlenky a ty odvážně následujme. Každá cesta začíná prvním krokem.

A na závěr dva citáty od Gautamy Buddhy: „Co si myslíme, tím se stáváme.“ „Znič strach a obavy, ničeho se neboj a otevři nové možnosti, jen tak budeš moci vidět jasně, co je před tebou. Seber si z minulosti to nejlepší a potom ji nech navždy rozplynout v mysli. Je to jako zavřít dveře a otevřít okno. Dýchej volně celým tělem, ať máš mysl klidnou, prázdnou a čistou jako zimní vzduch.“