Ve znamení Lva vládne Slunce, které stále svítí, nehledě na okolnosti. Je to stálice, která je středem, kolem něhož se vše točí, a vyzařuje energii jako srdce, jež na těle náleží energii Lva. Planeta Pluto, která vládne Štíru, je ve znamení Lva v povýšení a Neptun, který vládne v Rybách, je v pádu. Štír a Ryby jsou vodní znamení, která nás učí citlivosti, vnímavosti a opravdové lásce, i když to každý dělá po svém. Štírovské Pluto nás dokáže prokouknout, aby prošťouchlo, co je hluboko zaseknuté. Jeho zásah je pro ego nepříjemný, ale léčivý pro duši. Čistí skryté energetické kanály, abychom se uvolnili, ponořili se do sebe a otevřeli se hlubokým prožitkům, intimitě a důvěře v sebe. Rybí Neptun nás proplachuje, rozpouští vše, co mu odevzdáme, aby energie mohla volně proudit, mohli jsme splynout s Universem a Vesmír se mohl realizovat skrze nás.

Uran, který je ve znamení Lva ve vyhnanství, s námi otřásá, aby setřásl ego, osvobodil nás a energii rozpohyboval. Ego se křečovitě drží, brání se, bojuje, soupeří, chce prvenství a ukazovat důležitost svého malého já, být VIP osobou, která má na vše nárok a ve všem prioritu, protože je soustředěné jen na sebe. Když vidí, že je někdo lepší, cítí zášť, závidí, vzteká se a hněvá. Odevzdáme-li své ego, spatříme vedle sebe rovnocenné partnery, kteří nás učí, jak máme se svojí energií zacházet, kdy máme ustoupit a kdy se máme rozzářit. Druzí jsou zrcadlem, které odráží naše světlo. Pokud je oslňujeme, brání se, aby je paprsky nespálily. Když necítí naši energii, snaží se nám ji dodat. Kdo prozře a pochopí, co je v životě důležité, že tu nejde ani tak o druhé a vnější svět, jako o nás a naši vnitřní energii, projde revolucí, převrátí svůj život, bude Sluncem, které září čistě ze svého zdroje, svého pravdivého srdce, přestane bojovat a bude v míru spolupracovat s ostatními.

Být Sluncem znamená být láskou, mít se rád, cítit i ctít sám sebe, znát svoje potřeby a vědět, kdo a kým jsme, abychom mohli druhým nastavit hranice. Když se máme rádi, nenecháme si ubližovat. Co je to za lásku, která bolí a ubližuje? Proč bychom měli být s někým, kdo nás ničí? Pokud opravdu milujeme, přejeme si, aby se i ten druhý cítil vedle nás dobře. Pokud tomu tak není, nemůžeme se změnit k obrazu jeho, protože bychom ztratili sami sebe, proto je lepší, když si každý jde svou vlastní cestou. Pravá láska je svobodná. Láska vylučuje moc. Nepotřebujeme nikoho vlastnit ani se ho zmocňovat, když důvěřujeme svému srdci.

Toto novoluní je velkým mezníkem, který předurčí náš budoucí vývoj, zda půjdeme cestou lásky a spolupráce, anebo boje, nenávisti a zášti. K Uranu a Severnímu Lunárnímu uzlu v Býku se připojí Mars a společně vytvoří neharmonický aspekt na Saturn ve Vodnáři a Merkur ve Lvu. Mars rozpohybuje to, co je již načaté, aby proměnil realitu, která povede ke spokojenosti nespokojených, aby vše převrácené mohlo být navráceno tam, kam patří. Jupiter v Beranu, který bude v harmonickém aspektu na Slunce s Lunou ve Lvu a v neharmonickém aspektu na Černou Lunu a Venuši v Raku, nám otvírá nové obzory. Chceme-li najít své místo, každý sám musíme najít odvahu a s důvěrou se vydat na cestu k pravdě svého srdce. Vše ostatní přijde.

A jak najít pravou cestu ke svému srdci? Buďme k sobě pravdiví, dělejme to, co máme rádi, odpočívejme a relaxujme, abychom uvolnili napětí, které způsobuje nepropustnost. Jsme-li uvolnění, cítíme energie v sobě a Vesmír. Když jsme napojení na Vesmír, jsme vedeni, jdeme životem s důvěrou a pokorou a to pravé, co máme dělat, poznáme.