Stále se pídíme po informacích, abychom toho věděli co nejvíce, abychom se mohli co nejlépe rozhodnout, měli vše pod kontrolou a vyvarovali se chyb, ale také jsme se mohli ukázat, jak jsme chytří. Jenže čím více toho víme, tím více zjišťujeme, že nic nevíme. Když se v přemíře informací ztrácíme, jsme nerozhodní, myšlenky se nám honí v hlavě a postrádají konkrétní kroky, kterými by se projevily v realitě. Chceme-li být vzdělaní a dobří v tom, co děláme, tak právě dělání nás vzdělává.

Informace k nám přicházejí v každém okamžiku. Proto je důležité naše rozhodnutí a svému záměru se věnovat bez dlouhého otálení. Nikdy se nemůžeme předem dokonale připravit. Naopak se můžeme vystrašit všemožnými scénáři, které si vytvoříme. Vše se objevuje cestou, proto je důležité umět reagovat, naučit se správně vyhodnocovat situace, přizpůsobovat se změnám a umět plout životem. To je životní studium, při kterém získáváme cenné informace. Kdo studuje život za pochodu, nabývá na moudrosti, kterou má ověřenou na vlastní kůži a jež přichází s životními zkušenostmi.

Vládce Blíženců vyjednávač Merkur se již připravuje na otočku do přímého směru (3. 6. v 10:00). Je harmonicky podporován božským Neptunem a mocným Plutem i neharmonickým aspektem s přísným Saturnem. To, co nás nejvíce omezuje, je naše mysl a staré myšlenkové programy, které nás blokují. Dejme pozor na konflikt uvnitř nás, mezi tím, co chceme a jak se projevujeme navenek. I pro naše okolí je důležité, jak dáváme o sobě vědět a co o sobě svým chováním sdělujeme. Pokud cítíme, že v nás bliká červená kontrolka, a chováme se, jako by byla na semaforu zelená, dojde ke karambolu. V opačném případě se sami blokujeme, když na zelenou stojíme a nevyrazíme kupředu. Buďme k sobě pravdiví, dávejme jasné signály a důvěřujme sobě a životu.

Zaměřme se na cíl a podle toho jednejme. Nezapomeňme vnímat své potřeby a pocity a propojujme intuici s logikou. Vše jsou sdělení, jež sami vyhodnocujeme. Nepovyšujme jedno nad druhé. Všechno, co k nám přichází, je důležité a je podstatné, jak to umíme skloubit a použít. Jsme-li pouze v hlavě, nejsme ochotni měnit svá přesvědčení. Pokud city přehlušují rozum, nejsme schopni konstruktivně jednat a vymotat se ze začarovaného kruhu.

Dovolme si odpočívat, abychom měli čas si vyjasnit, co se děje v nás a kolem nás, a zklidnili mysl, aby mohly přijít informace shůry. Vesmír vždy ví, co je pro nás nejlepší, a vždy nám pošle to, co právě potřebujeme. To, co potřebujeme vědět a znát, je v nás a kolem nás.