Slunce s Lunou v Panně se spojují v harmonickém aspektu s Uranem v Býku, který jim dodává energii pro změnu, kdy můžeme měnit zvyky, návyky a přenastavovat zajeté stereotypy. Máme-li pocit, že něco musíme, a otravuje-li nás to, stává se to pro nás jedem, kterým se sami trávíme. Povinnosti nemusí být nutností. Kolik věcí děláme jen proto, že jsme naučení je dělat, ale nemusíme je dělat? A naopak neděláme to, co bychom chtěli dělat, co nám přináší radost a ozdravuje nás? Kolik věcí můžeme dělat jiným způsobem než navyklým či obvyklým? Zkusme udělat změny ve svých každodenních životech. Přenastavujme denní rituály. Buďme sofistikovaní a vylepšujme jejich provádění anebo je občas vynechávejme, případně je přestaňme dělat a zavádějme to, co nám prospívá.

Mars v Panně je v harmonickém aspektu s Plutem v Kozorohu, proto máme obrovskou sílu pohnout s tím, co se nám zdálo neřešitelné a o čem jsme dlouhou dobu nevěděli, co s tím. Vymeťme dlouholeté nečistoty a zbavme se jich. Máme silnou vůli, kterou dokážeme „skály lámat“. Kdo má odvahu, stačí, když to vezme za správný konec, a dílo se podaří.

Při novoluní je v harmonickém aspektu i Merkur ve Vahách se Saturnem ve Vodnáři a zároveň s Černou Lunou a Severním Lunárním uzlem v Blížencích. Zkusme se zamyslet, co by nás dostalo do harmonie. Buďme pravdiví a nebojme se opravdu si říct o to, co chceme, co nás těší a jaký by náš život měl být. Buďme zodpovědní za své myšlenky a slova, kterými si tvoříme realitu. Vždyť i v Bibli se praví, že na počátku bylo slovo. Osvoboďme se od starých a negativních vzorců, přesvědčení, slov a informací, které jsou nám předkládány. Realita může být úplně jiná, než jsme zvyklí. Zacilme moudře své myšlenky, jež se zhmotňují.

V harmonickém aspektu je také krásná Venuše ve Vahách s Jupiterem ve Vodnáři. Cítí-li se Venuše svobodná, je uvolněná, vyzařuje svoji krásu, tvoří s láskou a obohacuje svět. Když ve vztahu volně dýcháme, naše láska kvete a společně si tvoříme laskavý svět.

Nastavujme si nový řád, zbavujme se nepořádku a negativity a uklízejme si kolem sebe ve vnějším světě – odrazí se to i v našem světě vnitřním. Zároveň můžeme provádět vnitřní očistu stravou, půstem, cvičením, masážemi a udělat si očistné rituály pomocí vykuřovadel, tělových svící a očistných koupelí.

Hygiena, při které se očišťujeme, ovlivňuje duševní i tělesnou pohodu a má vliv na naše zdraví. Cítíme-li se čistí, cítíme se krásní a to prospívá sociálním kontaktům.