INGREDIENCE:

4 porce, 1 hodina

  • olivový olej 3 lžíce
  • mrkev 1x
  • brambory 3x
  • květák 150 g
  • cibule 1/2
  • zeleninový vývar 1 l
  • sůl
  • pepř
  • majoránka 1 lžíce
  • kmín 1 lžíce
  • olivový olej 2 lžíce
  • cibule ⅓
  • droždí 2 ks
  • sojové mléko 100 ml
  • hrubá mouka 3 lžíce
  • petrźel
  • sůl

POSTUP:
V hrnci rozehřejeme olivový olej. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, mrkev na kostičky a orestujeme. Přidáme brambory nakrájené na kostky. Zalijeme zeleninovým vývarem. Dochutíme solí, pepřem, majoránkou a kmínem. Přidáme nakrájený květák a vaříme cca 20 minut dokud zelenina nezměkne.

Na pánvi osmažíme na jemno nakrájenou cibulku na olivovém oleji. Do pánve rozdrobíme droždí a chvilku ho opečeme. Přilijeme sojové mléko a droždí v mléce rozmícháme. Povaříme a přidáme sůl, pepř a nasekanou petrželku. Do pánve nasypeme mouku a vše promícháme. Z těsta vytvarujeme kuličky, které dáme do polévku na dvě minuty povařit a máme hotovo.