Ingredience:

1 hrnek lněného semínka, jemně mletého
2 hrnky vody
2 polévkové lžíce panenského olivového oleje
2 polévkové lžíce chia semínek
1 lžička sušeného česneku
1/2 lžičky sladké papriky
špetka himalájské soli

Postup:

Lněná i chia semínka dáme do misky, přidáme všechno koření a olej a zalejeme vodou tak, aby byla voda zhruba 2 cm nad semínky. Nechte zhruba 10 minut odpočinout a nasáknout, každou chvíli míchejte, případně přilijte trochu vody a mezitím si předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.

Na pečící plech si dejte pečící papír. Po 10 minutách semínkovou směs znovu zamíchejte a přemístěte na papír. Rozetřete lžící a pomozte si přitlačením dalšího pečícího papíru na směs. Rozetřete nebo jemně poválejte dřevěným válečkem na těsto do požadované tenkosti. Poté vrchní pečící papír jemně odstraňte namotáním na váleček.

Vezměte si kráječ na pizzu a vykrájejte do těsta požadované tvary. Můžete také použít kulatá či hranatá vykrajovátka, případně příborní nůž.

Pečte ve vyhřáté troubě 10 až 15 minut, závisí na tenkosti směsi. Po dopečení otevřete troubu, vypněte a nechte ještě 10 minut dojít.

Poté přemístěte ven a nechte vychladnout.

Lněné chipsy výborně chutnají jak samotné tak s domácími dipy!

Náš tip: Rozmačkejte 1 avokádo, protlačte 1 stroužek česneku, přidejte sůl, pepř a jednu lžíci zakysané smetany a zdravý dip je na světě. Dobrou chuť!