Zapečené cuketové lodičky

Zapečené cuketové lodičky
Cuket míváme na zahradě tolik, že pomalu často nevíme, co s nimi, a proto se každá inspirace hodí. Tento nesmírně jednoduchý a rychlý recept na zapečené cukety je hotový opravdu během chvilky a nepotřebujete na něj žádné speciální ingredience. Postačíte si se surovinami, které najdete doma.

INGREDIENCE:

  • 2 střední nebo menší cukety
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce oleje vhodného na smažení (avokádový, řepkový)
  • 1 tofu
  • 90 g kukuřice
  • 2–3 polévkové lžíce lahůdkového droždí
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • bylinková sůl
  • pepř
  • bazalka
  • 10 g lahůdkového droždí + 20 g vody

 

POSTUP:

Cukety rozkrojte podélně na polovinu a pomocí lžíce z nich vydlabejte dužinu, kterou si bokem na prkénku malinko pokrájejte. Cukety naskládejte do formy na pečení.

Na pánvi roztopte olej, na kterém opečte nakrájenou cibuli dozlatova, poté k cibuli přidejte mezi prsty rozdrolené nebo pokrájené tofu, které také malinko opečte. Nakonec přidejte a opečte cuketovou dužinu a kukuřici. Opečenou zeleninu zalijte rajčaty z plechovky a vše promíchejte.

Do směsi vmíchejte lahůdkové droždí, dochuťte solí a pepřem. Nakonec do směsi přidejte potrhanou čerstvou bazalku.

Připravené cukety trochu pomažte olejem a naplňte je rajčatovou směsí. Zbytek směsi nalijte pod cukety.

V hrnečku si smíchejte 10 g lahůdkového droždí s 20 g vody a vzniklou směsí cukety polijte.

Cukety přikryjte pokličkou nebo alobalem na pečení a dejte je péct na 210–220 °C na 15–20 minut. Poté sundejte pokličku nebo alobal a nechte je ještě dopéct zhruba na 25–30 minut doměkka.

Dobrou chuť!

ZAVŘÍT REKLAMU
Ikona
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.