INGREDIENCE:

  • 2 střední nebo menší cukety
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce oleje vhodného na smažení (avokádový, řepkový)
  • 1 tofu
  • 90 g kukuřice
  • 2–3 polévkové lžíce lahůdkového droždí
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • bylinková sůl
  • pepř";i:10;s:7:"bazalka";i:11;s:39:"10 g lahůdkového droždí + 20 g vody

POSTUP:

Cukety rozkrojte podélně na polovinu a pomocí lžíce z nich vydlabejte dužinu, kterou si bokem na prkénku malinko pokrájejte. Cukety naskládejte do formy na pečení.

Na pánvi roztopte olej, na kterém opečte nakrájenou cibuli dozlatova, poté k cibuli přidejte mezi prsty rozdrolené nebo pokrájené tofu, které také malinko opečte. Nakonec přidejte a opečte cuketovou dužinu a kukuřici. Opečenou zeleninu zalijte rajčaty z plechovky a vše promíchejte.

Do směsi vmíchejte lahůdkové droždí, dochuťte solí a pepřem. Nakonec do směsi přidejte potrhanou čerstvou bazalku.

Připravené cukety trochu pomažte olejem a naplňte je rajčatovou směsí. Zbytek směsi nalijte pod cukety.

V hrnečku si smíchejte 10 g lahůdkového droždí s 20 g vody a vzniklou směsí cukety polijte.

Cukety přikryjte pokličkou nebo alobalem na pečení a dejte je péct na 210–220 °C na 15–20 minut. Poté sundejte pokličku nebo alobal a nechte je ještě dopéct zhruba na 25–30 minut doměkka.

Dobrou chuť!