INGREDIENCE:
- 2 střední nebo menší cukety
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce oleje vhodného na smažení (avokádový, řepkový)
- 1 tofu
- 90 g kukuřice
- 2–3 polévkové lžíce lahůdkového droždí
- 1 plechovka krájených rajčat
- bylinková sůl
- pepř";i:10;s:7:"bazalka";i:11;s:39:"10 g lahůdkového droždí + 20 g vody
POSTUP:
Cukety rozkrojte podélně na polovinu a pomocí lžíce z nich vydlabejte dužinu, kterou si bokem na prkénku malinko pokrájejte. Cukety naskládejte do formy na pečení.
Na pánvi roztopte olej, na kterém opečte nakrájenou cibuli dozlatova, poté k cibuli přidejte mezi prsty rozdrolené nebo pokrájené tofu, které také malinko opečte. Nakonec přidejte a opečte cuketovou dužinu a kukuřici. Opečenou zeleninu zalijte rajčaty z plechovky a vše promíchejte.
Do směsi vmíchejte lahůdkové droždí, dochuťte solí a pepřem. Nakonec do směsi přidejte potrhanou čerstvou bazalku.
Připravené cukety trochu pomažte olejem a naplňte je rajčatovou směsí. Zbytek směsi nalijte pod cukety.
V hrnečku si smíchejte 10 g lahůdkového droždí s 20 g vody a vzniklou směsí cukety polijte.
Cukety přikryjte pokličkou nebo alobalem na pečení a dejte je péct na 210–220 °C na 15–20 minut. Poté sundejte pokličku nebo alobal a nechte je ještě dopéct zhruba na 25–30 minut doměkka.
Dobrou chuť!