Ingredience:

  • 300 g brambor
  • 70 ml ovesného nebo sójového mléka
  • 50 g černé čočky v suchém stavu
  • 180 g rajčatového protlaku
  • 1 PL řepkového oleje
  • ½ červené cibule
  • 1–2 stroužky česneku
  • čerstvá petržel, bazalka
  • 100 g cukety
  • sůl
  • pepř

Postup:

Brambory očistěte, nakrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Čočku propláchněte a uvařte v čisté vodě doměkka. Brambory rozmixujte s mlékem do kaše a tu nechte zatím bokem.

Na pánvi rozpalte olej a opečte na něm najemno nakrájenou cibuli a česnek. Poté k cibuli přidejte uvařenou čočku a vše zalijte rajčatovým protlakem, dochuťte solí, česnekem a bylinkami.

Malou zapékací mísu vyložte papírem na pečení a na dno přimáčkněte půlku bramborové kaše. Na první vrstvu kaše dejte na kolečka nakrájenou cuketu, na kterou rozprostřete čočkovou směs, a nakonec vše zakryjte zbytkem kaše. Vše dejte péct na 200 °C na 40–45 minut.

Dobrou chuť!